PORTLESS feat. Henry D


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Skupina PORTLESS - do roku 2012 známá jako Support Lesbiens, se v témže roce - po rozpadu kapely Support Lesbiens, přejmenovala. "Název kapely je slovní hříčka a možná i památka na minulost a je zároveň skryto v supPORT LESbiens. Současně významově odpovídá naší situaci, protože my jsme byli v tu chvíli "bez přístavu". Pocit z posledních let byl takový, že nám někdo jako dobrý fór odvázal lana a my se probudili na širém moři," řekl Kryštof. Současnou sestavu tvoří Kryštof Michal, Jan Daliba, René Rypar, Zbyněk Raušer a zambijský raper Henry D.


Své debutové album New Ride kapela vydala v říjnu roku 2013 a v roce 2017 vyšlo druhé s názvem BACK. Deska je logickým vyústěním hudební spolupráce s rapperem Henrym D. S touto deskou se Portlessáci částečně vracejí ke kořenům hardcoreové scény z počátku devadesátých let, ovšem s moderním zvukem a aranžemi. Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení. Na desce dále spolupracovali DJ Negative a DJ Rido. Kapela PORTLESS / Henry D a Album BACK v jablunkovském Rokáči představíme poprvé, tak se můžete těšit na křest nové desky, kombinaci tvrdých kytar s moderními samply a pořádnou rockovou pařbu.

Jako předkapela vystoupí kapela MEMOARY - tato karvínská banda kombinuje prvky různých hudebních stylů od rocku přes muzikál až po pop. Hudebně těžíme z takových kapel jako je Muse, U2, Royal Blood, Metallica, ale i z mnoha interpretů světového popu. I když jsme výrazně ovlivněni světovou hudbou, v našich písničkách zůstáváme věrni českému jazyku.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz