ZATMĚNÍ


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Velkolepý příběh J.Brenlefa poprvé v České republice!


Starší pár Martin a Věra spokojeně žijí svůj obyčejný život v zapadlém městečku na americkém pobřeží. Milující manželé spolu prožívají chvíle radosti a míru, avšak jen do doby, kdy Martinovo chování začne nést jasné příznaky Alzheimerovi choroby. Zpočátku jde jen o Martinovo roztomilé zapomínání, později však přicházejí stále vážnější problematické situace. Přesto se Věra snaží nenarušovat jejich klidný život a vše zvládat sama. Postupem času se však Martinův stav natolik zhorší, že se rozhodne vyhledat pomoc. Pomocnou ruku nachází v Doktoru Eardlym a ošetřovatelce Phil.

Příběh Martina a Věry plný dojemných situací i nečekaného humoru poprvé ožije v české premiéře na jevišti Divadla Broadway.

Inscenace Zatmění je dramatizací knihy, která se stala nejpopulárnější knihou 20.století! Dramatizace knihy se ve světové premiéře v Rotterdamském divadle Ro Theater dočkala mnoha kladných ohlasů a byla označena diváckou inscenací roku!

Režie tohoto projektu se ujal mladý režisérský tandem Filip Bařina a Dominik Jetel. Režisérská dvojice se snaží příběh reflektovat s určitým generačním odstupem.

Snaží se v inscenaci zvýraznit momenty, kdy se pohybují na hranici lehkého humoru a nesoucitné reality. Divákovy tak mohou slíbit emotivní zážitek plný napětí, humoru a lidského porozumění.





Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz