Už je tady zas


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Tragikomedie podle stejnojmenného bestseleru Timura Vermese.


Představte si, že se v naší současnosti probudí v berlínském parku na trávníku Adolf Hitler. Pochopitelně za velkého zájmu všech kolemjdoucích. Jak na něj budou lidé reagovat? A jak bude reagovat na náš současný svět on? A jak se zachovají média? A co všechno se z toho stane?

"Je to mimořádně zábavná, ale také tvrdě aktuální hra," říká principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský a dodává "přinášíme divákům tragikomedii, které rezonuje s dnešní dobou, dokáže zesměšnit negativa naší současnosti a ukázat na ně prstem. Když v závěru hry Adolf Hitler pronáší výrok: Ale za nás přece všechno nebylo jen špatné!, mohou si diváci uvědomit, že tuhle větu už někde nedávno slyšeli.“

Už je tady zas! Divadlo Na Jezerce uvede hru v české premiéře 16. března 2017 - den po 78. výročí okupace Československa hitlerovským vojskem.

V hlavní roli Adolfa Hitlera se v režii Matěje Balcara objeví Ondřej Kavan "Ondřej je proměnlivý a tvárný herec. Myslím, že pro diváky by mohl být jeho zjev i jeho výkon v téhle roli velkým překvapením," říká režisér Balcar.

Premiéra v Divadle Na Jezerce bude 16. března 2017. "Chtěli jsme symbolické datum 15. března, na které připadá 78. výročí okupace Československa nacistickým Německem, ale z provozních důvodů musíme premiéru o den posunout - na den, kdy byl Adolf Hitler v Praze," vysvětluje principál Jan Hrušínský a dodává: "Když se podíváme kolem sebe, vidíme, že se náš svět prudce mění. Co bylo před několika lety nevyslovitelné, je dnes běžnou součástí života. Tolerujeme fašismus i komunismus, jako kdybychom nevěděli, o co jde. A raději děláme, že se nás to netýká."

Režie: Matěj Balcar.

Hrají: Ondřej Kavan, Kristýna Hrušínská, Zdeněk Hruška, Michal Kern, Miluše Šplechtová, Martin Sitta, Tereza Němcová

V PRODEJI MÁME KOMPLETNÍ PROGRAM Z PRODUKCE DIVADLA NA JEZERCE ZDE


Fotografie a videa

Divadlo Na Jezerce

divadlo-na-jezerce-1-1.jpg
Divadlo Na Jezerce patří v současné době k předním divadlům pražské umělecké scény. Dříve bývalo televizním studiem, pamětníci si jistě vzpomenou na vysílání Studia Jezerka s jeho nezapomenutelnou klavírní znělkou. Dnešní divadlo se těší velké přízni diváků, kteří si sem chodí odpočinout a pobavit se. Hrají se tady především komedie. K výrazným inscenacím patří například Gogolova Ženitba, kterou odvysílala i Česká televize.
Mapa - Divadlo Na Jezerce

Na Jezerce, 140 00, Praha 4

Telefon: +420 261 224 832
E-mail: vstupenky@hrusinsky.cz
Web: http://www.divadlonajezerce.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz