Odnaučte se milovat!


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Odnaučte se milovat!


Napsala: Sibylle Berg

Režie: Jakub Nvota

Obsazení :

Žena 1……………………………………………….Petra Jungmanová

Žena 2……………………………………………….Alena Štréblová

Univerzální muž………………………………...David Punčochář

Plačka…………………………………………………Zuzana Čapková

Odnaučte se milovat!

Dvě atraktivní, inteligentní osamělé ženy v produktivním věku jsou hlavními postavami komedie Odnaučte se milovat! Ve snaze zapomenout na bolest a zklamání ze vztahů si zaplatí Silvestrovský kurz, kde se chtějí odnaučit touze po lásce a vztahu, které jim denně nabízejí romantické filmy a reklamy. Pomůže oběma ženám kurz vedený koučem Knutem a svéráznou Plačkou? Knut by šel raději na pivo, ale nemá žádné přátele. Jen Plačku s Tourettovým syndromem a své kurzy. A tak mu nezbývá než „spasit“ podobně osamělé duše.

Odnaučte se milovat je výborně napsaná hra, při které se můžeme zasmát i sami sobě...

O autorce

Sibylle Berg je německo-švýcarská dramatička,loutkoherečka, spisovatelka a novinářka. Narodila a vyrostla ve Výmaru. Poté, co bylo několik jejích přátel zadrženo Stasi, utekla do Západního Německa, kde vystudovala oceánografii. Později se přestěhovala do Curychu, vdala se, v roce 2012 získala švýcarské občanství a poslední dobou tráví čím dál tím víc času v Izraeli.

V roce 1997 vyšel její první román Ein paar Leute suchen das Glück und lachen sich tot. Sibylle Berg je autorkou 15 románů, 17 her a řady esejů a článků. Její díla byla přeložena do 34 světových jazyků.

Divadlo S.K.L.O

je nové zájezdové divadlo, které vzniklo díky iniciativě Petry Jungmanové a Aleny Štréblové, které si spolu chtěly zahrát. Společně pro svůj záměr získaly i režiséra Jakuba Nvotu, kterého obě znaly díky nastudování Jentl v Městském divadle Kladno. Ze Švandova divadla se k nim přidal David Punčochář a přidala se i Zuzana Čapková.

Jakub Nvota

Slovenský režisér Jakub Nvota absolvoval studium divadelní režie na bratislavské VŠMU v roce 2001. Velmi často spolupracuje s českými divadly, v Národním divadle moravskoslezském režíroval inscenaci hry Trable s Harrym, v opavském Slezském divadle hru Dalskabáty, hříšná ves, často hostuje ve zlínském divadle, v pražských divadlech Kalich a Palace. Na Slovensku kromě toulek se svým Túľavým divadlem hostuje ve Studiu L+S, DJGT Zvolen, v Městském divadle Žilina nebo v Radošínském Naivním divadle. Nejnověji můžete vidět jeho inscenaci Fuksova Spalovače mrtvol v ostravském divadle Petra Bezruče.

Petra Jungmanová

Studovala muzikálové herectví na JAMU. Během studia dostala nabídku angažmá v Městském divadle Brno, kde hrála např. Anitu ve West Side Story nebo Lisu Doolitlovou v My Fair Lady ze Zelňáku. Za roli Harry v muzikálu Babylon získala roku 1999 cenu Thálie. Hostovala mimo jiné v Divadle pod Palmovkou, v hudebním divadle Karlín, v současné době hostuje v Městském divadle Kladno nebo ve Švandově divadle v Praze. Petru můžete také vidět v seriálu Stříbrná paruka, který právě vysílá ČT art, Ve filmech Pravidla lži; Den, kdy nevyšlo slunce, v seriálu Mamon, dlouho také působila v nekonečném seriálu Ulice, aj.

Alena Štréblová

Vystudovala na DAMU Katedru alternativního a loutkového divadla. Začínala nejprve v amatérském divadle A-studio Rubín pod vedením Ondřeje Pavelky. Začala hostovat v Divadle Na Zábradlí, Studiu Ypsilon, aj., byla v angažmá v divadle Komedie a Rokoko. Od roku 2016 je v angažmá v Národním divadle.

David Punčochář

Vystudoval konzervatoř v Ostravě. Vzápětí nastoupil do prvního angažmá v Těšínském divadle. V roce 1996 se stal členem činohry Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, kde byl dvě sezony. od roku 2001 byl členem činohry Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Od roku 2009 působí ve Švandově divadle.

Zuzana Čapková

Zuzana Čapková studovala v rodných Košicích konzervatoř, poté přešla ke studiu muzikálového herectví na JAMU. Během studií hostovala v Městském divadle Brno - mj. v inscenacích My Fair Lady a Svět plný andělů. Po absolutoriu zde nastoupila do angažmá a účinkovala v řadě muzikálových i činoherních inscenací. Po osmi letech na jevišti brněnského divadla se přesunula do Prahy. Začala hrát v Divadle Bez Zábradlí a od roku 2008 se začala pravidelně objevovat na jevišti Divadla pod Palmovkou.V současné době ji můžeme vidět například na jevišti Stavovského divadla v inscenaci Audience u králo


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz