Don Giovanni


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Po úspěšném uvedení představení Don Giovanni připravuje společnost Opera Mozart na letošní léto již 19. tradiční stagionu v pražském Stavovském divadle znovu uvedením této nejslavnější opery Wolfganga Amadea Mozarta. Diváci tak opět budou moci shlédnout jedinečný remake světové premiéry z roku 1787 v autentickém divadle a to v termínech 15.7. – 23.8.2015, celkem je připraveno 40 představení. Nenechte si proto ujít excelentní představení s působivou scénografií, historickými kostýmy a špičkovým mezinárodním obsazením. Inscenace je produkcí společnosti Crystal Skull, s.r.o.


Dobové zpracování nejslavnější Mozartovy opery vzniklo ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Pardubicích a Académie Desprez a evokuje atmosféru světové premiéry, která se odehrála dne 29. října 1787 právě ve Stavovském divadle a sám velký Maestro nejen dirigoval, ale i doprovázel na cembalo.

Autenticitu původního uvedení opery tak, jak byla pravděpodobně tehdy inscenována, vytváří jak režie, tak i dobové dekorace včetně nasvícení, evokující tehdejší možnosti osvětlení. V představení účinkují již tradičně vynikající čeští i zahraniční sólisté.

Námětem hry je život a smrt svůdníka, známého v literatuře také jako Don Juan. Podle kritiků a mnoha milovníků oper jde o jednu z vůbec nejlepších oper, které kdy byly složeny.

Autor libreta: Lorenzo da Ponte
Hudební nastudování: Tomáš Netopil
Dirigent: Jan Chalupecký
Režie: SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský)
Scéna: Jakub Kopecký
Kostýmy: Linda Boráros
Sbormistr: Pavel Vaněk
Choreografie: Jana Burkiewiczová
Dramaturgie: Beno Blachut

Don Giovanni


  • Svatopluk Sem

Leporello


  • Jan Šťáva

Donna Anna


  • Jana Šrejma Kačírková

Don Ottavio


  • Martin Šrejma


Stavovské divadlo

stavovske-divadlo-1-1.jpg
Stavovské divadlo uvádí na svém programu činoherní, baletní i operní představení. Od roku 1920 je pod hlavičkou Národního divadla, jehož umělecký soubor využívá. Představení tu může sledovat až 700 diváků mnoha národností. Činohra je simultánně překládána do angličtiny do sluchátek, opery jsou zde uváděny i v cizích jazycích, protože divadlo využívá titulkovací zařízení, a do naslouchátek nedoslýchavých přenáší zvuk indukční smyčka.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz