Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
11.4.2015 19:00 Divadlo Oskara Nedbala Vyprodáno

Byla mučednicí lásky. Hořela pro ni – neuměla jinak než láskou – ale nepotkala ji. Manželka, matka, milenka – všechno všanc, všechno celou bytostí, nic napůl. A velká spisovatelka, která jako Mácha a Havlíček pozdvihla naši literaturu k výšinám. Je uhrančivá tvorbou i životním stylem. Nezkrotitelně svobodná, spanilá duchem i zjevem. Koláž ze společného života velké spisovatelky Boženy Němcové a jejího manžela Josefa Němce, který byl plný dramat, vzpoury, souznění i poezie, nabízí nečekaně svižné a dynamické vyprávění o komplikovanosti mezilidských vztahů.


Text i inscenace směřují k vícežánrové koláži života Boženy Němcové s Josefem Němcem, plného dramat, vzpoury, souznění i poezie.

Datum premiéry: 16. 12. 2013

Délka přestavení: 120 minut

Autor a režie: Miloš Horanský

Režijní spolupráce: Viktorie Čermáková

Scéna a kostýmy: Ivana Brádková

Hudební spolupráce: Emil Viklický

Božena Němcová: Tatiana Vilhelmová

Josef Němec: Aleš Procházka

Nebeský, Helcelet, malíř Maloch a jiní: Tomáš Pavelka



Divadlo Oskara Nedbala

divadlo.jpg
Divadlo Oskara Nedbala v Táboře je architektonicky originálním komplexem původní pseudorenesanční divadelní budovy z roku 1887 a nápadité přestavby bývalého sousedícího empírového domu - s využitím jeho přilehlých prostor - uskutečněné roku 1965. Vzniká tak jedinečný divadelní stánek s dvěma hledišti pro 350 a 650 diváků. Rok 1965 je také rokem zahájení činnosti stálé divadelní scény bez vlastního souboru s cílevědomou dramaturgickou koncepcí, vychází především ze záměru průběžně přibližovat divácké obci města Tábora a jeho okolí co nejúplněji a nejkvalitnější obraz českého divadelního dění.
Mapa - Divadlo Oskara Nedbala

Divadelní, 390 11, Tábor

Telefon: +420 381 254 070
E-mail: pokladna@divadlotabor.cz
Web: www.divadlotabor.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz