Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
29.3.2015 19:00 Východočeské divadlo Pardubice Vyprodáno

Ještěrka na slunci skládá střípky ze života staré herečky Sarah Bernhardtové, významné osobnosti francouzského divadla, i jejího komorníka. Georgeovi Pitouovi krom komorníka náleží i role společníka v posledních chvílích života známé herečky. Pomáhá jí psát druhý díl pamětí, ale jako přítel hraje nejrůznější role v příbězích a vzpomínkách, od matky představené po drsného manažera.


Komorní komediálně laděná hra zachycuje odvrácenou tvář skandálního života divadelní ikony Sáry Bernhardtové, legendy francouzského divadla, ve společnosti jediného muže - oddaného tajemníka - Georgea Pitoua. Sarah Bernhardtová (22. 10. 1844 – 26. 3. 1923) – jedna z nejvýznamnějších divadelních osobností 19. a počátku 20. století je ve hře představena naší významnou herečkou Hanou Maciuchovou, kdy ji doplňuje, jak už několikrát i v minulosti, neméněvýznamný herec Jaroslav Satoranský.

Autor: John Murrell
 
Překlad: Alexander Jerie
 
Režie a výprava: Jana Kališová
 
Zvuková spolupráce: Kamil Holub

Sarah Bernhardtová: Hana Maciuchová

Georges Pitou: Jaroslav Satoransk



Východočeské divadlo Pardubice

vychodoceske-divadlo-pribram2.jpg
Pardubická scéna patří ke špičce divadelních scén u nás. Historická budova divadla prošla v roce 2002 kompletní rekonstrukcí a nabízí ve svém secesním interiéru prostor pro program, který je určen širokému publiku. Hraje se vše od komedií, přes dramata až po tragédie. Každoročně se zde pořádá i Grand festival smíchu. Jedná se o festival, který představuje nejlepší kousky z komediální tvorby z celého území České republiky.
Mapa - Východočeské divadlo Pardubice

U Divadla, 531 62, Pardubice

Telefon: +420 466 616 432
E-mail: vcd@vcd.cz
Web: http://www.vcd.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz