Beatles Mania s Filharmonií Hradec Králové


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
30.4.2015 19:00 - 21:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno

Miloš Machek autor projektu Beatles Mania se řadí k výrazným dirigentským osobnostem české hudby. Součástí jeho uměleckých aktivit jsou kompletní projekty včetně scénáře, režie a moderování. Natočil pro domácí a zahraniční společnosti dvě desítky kompaktních disků, kdy v popředí stojí hlavně komplet soudobé americké tvorby pro společnost Vienna Modern Masters. S domácími i zahraničními orchestry dirigoval ve většině zemí Evropy. V Německu se Miloš Machek právě s Filharmonií Hradec Králové a Q VOXem společně představili skoro na všech největších hudebních scénách (např. v Berlíně, Mnichově, Stuttgartu, Düsseldorfu, Hamburgu, Hannoveru nebo Lipsku).


Miloš Machek působil jako rozhlasový a televizní hudební režisér, umělecký vedoucí a dirigent komorního orchestru Moravští sólisté. Vyučoval obor dirigování a také vedl Symfonický orchestr Konzervatoře Pavla Josefa Vejvanovského v Kroměříži.

Byl také presidentem společnosti IMFC, pořádající mezinárodní dirigentské kurzy. Skoro dvě desetiletí byl Miloš Machek stálým dirigentem Filharmonie Bohuslava Martinů a poté šéfdirigentem orchestru opery a baletu Moravského divadla v Olomouci.

V Národním divadle v Brně je znám z pravidelného hostování v operetním orchestru. Miloš Machek byl rovněž stálým hostem letních hudebních festivalů v Savojských Alpách a Francouz-ském středohoří. V současné době je žádaným dirigentem především v oblasti symfonického crossoveru.

Filharmonie Hradec Králové si přes své relativní mládí mezi českými orchestry (založena 1978) vydobyla zcela pevné místo na výsluní vážné hudby a to nejen v České republice, ale i v zahraničí. Zásluhou tohto úspěchu je vedle jejich specializace na klasickou a soudobou artificiální hudbu i úspěšná orientace dramaturgie do oblasti tzv. symfonického crossoveru.

Můžeme jmenovat např. symfonické fůze s Marianem Vargou, Emilem Viklickým, Ivou Bittovou, Idou Kelarovou, Bárou Basikovou, Dashou nebo čínskou zpěvačkou Feng-yün Song a dále i spolupráci se soubory jako Hradišťan, Nezmaři nebo Cigánski Diabli. Současným šéfdirigentem orchestru je  Andreas Sebastian Weiser.

Solo saxofon - saxofonista Antonín Mühlhansl.

Solo kytara - kytarista Jiří Sova



Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

mahenovo-divadlo.jpg
Mahenovo divadlo je spolu s Janáčkovým divadlem a divadlem Reduta součástí Národního divadla Brno. Najdete jej na Malinovského náměstí u stejnojmenné zastávky MHD. Stojí kousek od hlavního vlakového nádraží, přibližně v půlce cesty od nádraží k Janáčkovu divadlu. Specializuje se na činohru, disponuje svým vlastním uměleckým souborem, který zajišťuje pestrý program pro diváky všech věkových kategorií.
Mapa - Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

Malinovského náměstí, 602 00, Brno

Telefon: +420 542 158 111
E-mail: info@ndbrno.cz
Web: www.ndbrno.cz/o-divadle/mahenovo-divadlo

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz