Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
24.6.2015 19:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno
26.5.2015 18:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno
2.5.2015 19:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno
27.4.2015 19:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno
24.4.2015 19:00 Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno Vyprodáno

K pádu někdy stačí, abys měl dvě nohy…Venkovský písař potkává brzy po ránu žalostně zřízeného obecního soudce Adama. Naneštěstí je zrovna den soudu a žalobci už netrpělivě čekají. Je ohlášena i revizní návštěva soudního rady, a k tomu všemu chce selka Marta chce žalovat Ruprechta, snoubence své dcery Evy, že jí údajně rozbil starodávný džbán. Snoubenec však tvrdí, že viděl nějakého cizince prchajícího oknem Evina pokoje a schazující džbán při tom. Marta se všemi prostředky snaží zachránit dceřinu pověst. Postupem času je stále jasnější, že Adam bude muset soudit hlavně svou vlastní vinu. Jiný by to vzdal, Adam je však soudcem už proklatě dlouho. Tady nejde jen o čest a dobrou pověst, tady jde zkrátka o všechno! Proslulou německou komedii uvádíme v novém svěžím překladu Kateřiny Bohadlové.


U vzniku této světoznámé veselohry stál jeden jediný mědiryt, zobrazující scénu z jakéhosi soudního procesu, a jedna sázka, kterou na jeho základě uzavřeli tři mladí přátelé. Jeden měl podle něj napsat povídku, druhý satiru a třetí veselohru.

Zvítězila, jak asi tušíte, veselohra Rozbitý džbán Heinricha von Kleista – a dodnes vítězí u diváků po celém světě.

Autor: Heinrich von Kleist

Režie: Martin Františák



Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

mahenovo-divadlo.jpg
Mahenovo divadlo je spolu s Janáčkovým divadlem a divadlem Reduta součástí Národního divadla Brno. Najdete jej na Malinovského náměstí u stejnojmenné zastávky MHD. Stojí kousek od hlavního vlakového nádraží, přibližně v půlce cesty od nádraží k Janáčkovu divadlu. Specializuje se na činohru, disponuje svým vlastním uměleckým souborem, který zajišťuje pestrý program pro diváky všech věkových kategorií.
Mapa - Mahenovo divadlo – Národní divadlo Brno

Malinovského náměstí, 602 00, Brno

Telefon: +420 542 158 111
E-mail: info@ndbrno.cz
Web: www.ndbrno.cz/o-divadle/mahenovo-divadlo

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz