Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
2.3.2015 20:00 Venuše ve Švehlovce Vyprodáno

Inscenace, která vznikla na základě improvizací klaunů Fidela Castra a Juana Louise Baroxe. To oni vytvořili tento monstrózní vesmír. Válečnou vřavu, která je obklopovala, najednou střídá ticho, jsou sami, daleko od první linie. Zakládají tábor a čekají na rozkaz, který nepřichází. Představuje francouzský soubor Le Festin de Saturne v rámci prvního festivali francouzského divadla u nás Sněz tu žábu. Představení beze slov.


Inscenace sklidila velký úspěch na letošním Avignonu OFF.

Sněz tu žábu
První festival francouzského divadla v České republice, který proběhne v březnu 2015 v kulturním prostoru Venuše ve Švehlovce. Festival, který vznikl z iniciativy studentů Katedry divadelní vědy FF UK, vzniká za podpory Francouzského institutu v Praze a je koncipován jako samostatná součást Mezinárodních dnů frankofonie, které pražský Francouzský institut každoročně pořádá a jejichž cílem je šíření zájmu o francouzsky mluvící kulturu. Programovou skladbou se snaží hledat paralely mezi novou českou a francouzskou divadelní tvorbou. Cílem festivalu je přibližovat svou kontinuální činností českému publiku to, co by ho ze současného francouzského divadla mohlo zajímat.
Všechna představení i diskuze budou kompletně tlumočena do českého i francouzského jazyka.

Soubor: Compagnie le Festin de Saturne

Light design: Monica Romanisio

Kostas Asmanis

Guillaume Moreau



Venuše ve Švehlovce

venuse-ve-svehlovce7.jpg
Venuše ve Švehlovce je nové kulturní centrum pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad. Nabízí stálou scénu pro soubory Depresivní děti touží po penězích, 11:55 a Chemické divadlo. Další program nabízí alternativní divadlo, filmová promítání, performance, komunitní akce, workshopy, instalace, výstavy apod. Prostor je otevřen především progresivním uměleckým skupinám a studentským inciativám. Venuše je umístěna v historickém sálu ve stylu art deco, jejím architektem je Jan Chládek. Celá budova vznikla v letech 1923-25 a je chráněnou památkou. Rozměry sálu jsou cca 14x14 metrů. Kapacita dosahuje až 150 míst. Kulturní centrum je provozováno pražskou neziskovou organizací Zákulisí, z.s.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz