Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
18.5.2015 20:00 Venuše ve Švehlovce Vyprodáno
12.4.2015 20:00 Venuše ve Švehlovce Vyprodáno
18.3.2015 20:00 Venuše ve Švehlovce Vyprodáno
18.2.2015 20:00 Venuše ve Švehlovce Vyprodáno

Umělecký soubor Depresivní děti touží po penězích uvádí představení podle A.D. markýze de Sade. Téma Markýze de Sade není jen koitus, anální sex, 69, oro-anální sex, deepthroat, kovbojka, fist, double fist, přidušován, swingers, bukkake, sendvič, kruh přátel, bondáž, mezirasové spojení, sadismus, masochismus, zoofilie, nekrofilie, pedofilie, fetišismus, exhibicionismus, voayerství, latex, obětování či kanibalismus. Téma Markýze de Sade je mnohem víc…


Představení Depresivních dětí podle skandálního textu markýze de Sade. Premiéra 7. a 8. 10. 2014.

120 dnů Sodomy (francouzsky: Les 120 journées de Sodome ou l'école du libertinage) je kniha, kterou napsal francouzský šlechtic Donatien Alphonse François de Sade (1740-1814), známější jako Markýz de Sade. Knihu psal v době, kdy byl vězněn v Bastile a poprvé byla vydána až roku 1905. Pro svůj obsah plný sexuálního násilí a vulgarismů byla dlouhou dobu v mnoha zemích zakázána.

Depresivní děti touží po penězích
je nezávislé, umělecké těleso, které od roku 2004 realizuje řadu kulturních projektů, převážně divadelních cyklů v netradičních prostorech.
Jeho úkolem je oživovat nezvyklá prostředí uměním, reagovat na současná společenská témata, vnášet silné interpretační přístupy, propagovat a vytvářet progresivní současné umění různých žánrů a druhů (divadlo, literatura, video, film, výtvarné umění), obohacovat kulturní život v republice, ve městě i na venkově.

Režie: Jakub Čermák

Výprava: Radka Josková

Hudba: Dominik Zezula

Alena Kardová

Viktor Filip

Jiří Novotný

Jiří Ratajík

Pavel Neškudla

Jana Holečková



Venuše ve Švehlovce

venuse-ve-svehlovce7.jpg
Venuše ve Švehlovce je nové kulturní centrum pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad. Nabízí stálou scénu pro soubory Depresivní děti touží po penězích, 11:55 a Chemické divadlo. Další program nabízí alternativní divadlo, filmová promítání, performance, komunitní akce, workshopy, instalace, výstavy apod. Prostor je otevřen především progresivním uměleckým skupinám a studentským inciativám. Venuše je umístěna v historickém sálu ve stylu art deco, jejím architektem je Jan Chládek. Celá budova vznikla v letech 1923-25 a je chráněnou památkou. Rozměry sálu jsou cca 14x14 metrů. Kapacita dosahuje až 150 míst. Kulturní centrum je provozováno pražskou neziskovou organizací Zákulisí, z.s.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz