Půldruhé hodiny zpoždění


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
5.6.2016 19:00 Divadlo Studio DVA Vstupenky
4.6.2016 19:00 Divadlo Studio DVA Vstupenky

Dobré francouzské komedie v sobě mají vždy nejen duchaplnost a lehkost, ale také neotřelý pohled na milostné vztahy. Taková je i komedie Géralda Sibleyrase, kterou napsal ve spolupráci s Jeanem Dellem. Půldruhé hodiny zpoždění je příběh o mnohaletém manželství, které je ovšem krůček od rozpadu. Nebo se to alespoň tak jeví z perspektivy Laurence. Její děti ji odešly z domu a žena, která se může pochlubit diplomy a celou kariéru obětovala rodině, najednou neví, co se životem. Manžel Pierre se naopak těší na penzi jako na období, kdy si bude moci konečně užívat. Po třiceti letech manželství je nejvyšší čas mnoho věcí zásadně změnit. Manželé Sansieuovi se jednoho dne během devadesáti minut pokusí o sexuální renesanci, revoltu proti zavedeným manželským stereotypům a vymetení nudy ze svého života. Otázkou ovšem zůstává, zda se jim to podaří.


Daniela Kolářová a Milan Lasica v bystré komedii o tom, jak se manželé pokusí během hodiny a půl změnit stereotypy třicetiletého manželství.

Česká premiéra 14. června 2007 ve Švandově divadle v rámci Léta hereckých osobností 2007.

Inscenace vznikla v koprodukci se Štúdiem L + S, Bratislava.

Délka představení: 1 hod. 20 min. (bez přestávky)

Překlad: Alexander Jerie

Režie: Patrik Hartl

Scéna: Ivo Žídek

Kostýmy: Vlaďka Prudičová

Hudba: Marko Ivanović

Produkce: Jana Leščáková

Laurence: Daniela Kolářová

Pierre: Milan Lasica


Fotografie a videa

Divadlo Studio DVA

studio-dva-4.jpg
Studio DVA je nezávislá divadelní a umělecká společnost, která zahájila činnost v roce 2000. Zabývá se zejména produkcí vlastních divadelních projektů, které uvádí po celé České republice i na Slovensku. Jeho stálá scéna se od druhé poloviny roku 2013 nachází v pražském Paláci Fénix na Václavském náměstí. Divadlo se o svou domovskou scénu dělí ještě se dvěma dalšími divadelními soubory. Tím prvním je Divadlo Bolka Polívky a druhým je bratislavský projekt Štúdio L+S.
Mapa - Divadlo Studio DVA

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 222 598
E-mail: pokladna@studiodva.cz
Web: http://www.studiodva.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz