Komedie o mužích, kteří se domnívají, že všechno ví a to nejen o ženách. Tato hra je výraznou hereckou příležitostí pro tři herečky. Každá z nich hraje pět ženských postav ve věkovém rozpětí od holčiček v mateřské školce až po stařenky v domově důchodců. Můžeme tedy sledovat komplikované vztahy mezi dvěma sestrami a jejich matkou, mezi třemi přítelkyněmi nebo mezi sekretářkami, deroucími se na volné místo. Inscenace je divadlem na divadle, herečky sedí za svými líčícími stolky, kolem nich visí na věšácích kostýmy a ony se přímo před očima diváků „proměňují“ v nejrůznější ženské postavy. Miro Gavran ve hře prezentuje mužský pohled na ženský svět. Režisérka Jana Janěková zastupuje zase ženský pohled a inscenace vznikla z konfrontace těchto dvou pohledů.


Vše o ženách je příležitostí pro tři skvělé herečky, z nichž každá se představí v pěti rolích, a to vše v rytmu songů 60. let 20. století.

Autorem hry je současný chorvatský dramatik, který vyprodává divadla od Washingtonu přes Buenos Aires až po indické město Bombaj.

Premiéra 9. července 2007 na Letní scéně Vyšehrad v rámci Léta hereckých osobností 2007.

Délka představení: 1 hod. 30 min. (bez přestávky)

Režie: Jana Janěková

Překlad: Jiří Vobecký, Vlatka Souček Kapetanovič

Úprava: Jana Janěková a Blanka Fišerová

Scéna: Jitka Nejedlá

Kostýmy: Kateřina Novohradská

Produkce: Petra Stránská

Lada, Greta, Nena, Mima, Karolína: Jitka Schneiderová

Anita, Doubravka, Marie, Biba, Anežka: Anna Šišková / Monika A. Fingerová

Stela, Olga, Jasna, Dáda, Luisa: Jana Krausová



Letní scéna Vyšehrad

letni-scena-vysehrad.jpg
Letní scénu na Vyšehradě můžete navštívit v rámci některého z divadelních představení Divadla Studio DVA nebo dalších festivalů, jako je Višehraní a Léto hereckých osobností. Scéna se nachází v nejsevernější a zároveň nejmladší části opevnění. Na hradby se dostanete jednak příjemnou procházkou ze stanice metra Vyšehrad, kolem chrámu sv. Petra a Pavla anebo z Výtoně do kopce k pevnosti, kdy se po výšlapu ocitnete přímo u Letní scény.
Mapa - Letní scéna Vyšehrad

V pevnosti, 128 00, Praha 2

Telefon: +420 736 297 869
E-mail: pokladna@studiodva.cz
Web: Nevyplněno

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz