Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
1.3.2015 19:30 Dejvické divadlo Vyprodáno

Surrealistická divadelní revue časopisu Analogon – jedinkrát a jedinečně. Večer skečů a interpretovaných textů, tentokrát na téma Nálezy / Náhody. Součástí večera bude křest knižního vydání výboru ze skečů dosud odehraných Večerů Analogonu, během něhož odborná i laická veřejnost bude diskutovat na téma „Mrdal jste do prdele Vítězslava Nezvala? (Astrologie pohlavního aktu)“. „Podle zásad takzvaného rozumu platí, že všechno existující bude dříve či později nalezeno. Během večera budou však představeny a exaktně prozkoumány věci, které nalezeny nebyly, nejsou a nikdy nebudou!“


ANALOGON se zaměřuje na výzkumy a výtvory, vycházející ze součinnosti imaginace a kritického myšlení.
ANALOGON propojuje zejména oblasti surrealismu, psychoanalýzy, kulturní antropologie a tzv. příčných věd, ale zůstává otevřena též dalším oblastem lidské činnosti a poznání. Vydává zejména kritické a teoretické práce (literární a filosofické eseje, recenze, publicistika) a dále volnou literární tvorbu (poesii, prózu, drama, filmové scénáře, simulované hry apod.).
ANALOGON založil Vratislav Effenberger, čelný představitel československého surrealismu. První číslo vyšlo v červnu roku 1969. Grafickou podobu časopisu, jež je v řadě ohledů respektována dodnes, vytvořil Roman Erben.
Téhož roku bylo vydávání časopisu zastaveno normalizační státní mocí.
Druhé číslo ANALOGONu vyšlo až 21 let po čísle prvním, v roce 1990 z iniciativy Surrealistické skupiny v Československu (dnes Skupiny česko-slovenských surrealistů).

Scénář: František Dryje, David Jařab, Bruno Solařík

Režie: David Jařab

Jan Kraus

Jiří Ornest

Dana Poláková

Ivana Uhlířová

Vasil Fridrich

Zdeněk Velen

a další...



Dejvické divadlo

dejvicke-divadlo10m.jpg
Dejvické divadlo v Praze 6 je od roku 1993 profesionální uměleckou scénou, na jejíchž prknech působí mnoho českých hereckých hvězd. V programu Dejvického divadla jsou inscenace děl světových autorů, jako je Dostojevskij, Shakespeare, Goethe, Gogol a další. Divadlo také ale ve velké míře podporuje vznik původních českých textů. Žádaná jsou autorská představení uměleckého šéfa Miroslava Krobota, ke kterým patří například Sirup a Brian a také představení Petra Zelenky Příběhy obyčejného šílenství, Teremin a Dabing Street. Součástí Dejvického divadla je i tradiční folklórní soubor Rosénka, který se specializuje především na tvorbu pro děti, ve svém repertoáru má však i představení pro dospělé. V současné době je Dejvické divadlo jednou z nevyhledávanějších a nejnavštěvovanějších českých scén.
Mapa - Dejvické divadlo

Zelená, 160 00, Praha 6

Telefon: +420 233 332 430
E-mail: rezervace@dejvickedivadlo.cz
Web: http://www.dejvickedivadlo.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz