Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
24.5.2015 11:00 Divadlo v Dlouhé Vyprodáno
26.4.2015 11:00 Divadlo v Dlouhé Vyprodáno
18.3.2015 09:30 Divadlo v Dlouhé Vyprodáno

Tři pohádky podle stejnojmenné knížky Arnošta Goldflama. Hrají dva herci, živě, s velkými i malými loutkami a v bohaté výpravě, kde je drak lidožrout, radnice, město, domov, sklep, strašidla i sousedé. A taky dva psi. A všechno je to o tom, že se tatínek s maminkou mají rádi, i jejich děti – bratr se sestrou, drží spolu, přestože se někdy hádají a perou. Jedině tak se podaří všechna strašidla, nemoci a draky překonat. Představení připravil divadelní spolek LokVar.


Délka představení: 50 minut

Vhodné pro děti od 3 let

 

První pohádka vypráví o tom, jak se tatínek a maminka seznámili. Do města přiletěl hrozný drak a chtěl sežrat všechny krasavice. Také to udělal, ale jednu, tu poslední, zachránil mladý statečný muž, který draka přemohl. S krasavicí se pak ihned do sebe zamilovali a vzali se a stali se z nich tatínek a maminka. A samozřejmě, měli děti, které nás tu a tam provází. 

Ve druhé pohádce se tatínek a maminka dovídají, že v domě, ve kterém bydlí, straší. A nejen to, strašidla napadnou i tatínka. Tak se rozhodne proti nim bojovat a s maminčinou pomocí se mu to podaří a všichni v domě jsou mu vděčni. Statečný je náš tatínek.
Jenže ve třetí pohádce onemocní dítě a nikdo, ani dr. Čeněk Zdravíčko, neví, jak je léčit. Ví jen, že vinny jsou bacily. Tatínek s maminkou se proto do věci pustí sami a vypátrají, na co se bacily chytají. Všechny je polapí, a pak utopí. Tatínek si přitom mnoho vytrpí, ale za to dostane vyznamenání. Všichni opět oslavují šikovného a statečného tatínka a maminka mu dá hodně pusinek.

Účinkují: 

Ivana Lokajová

Peter Varga



Divadlo v Dlouhé

divadlo-v-dlouh.jpg
Základním rysem inscenační práce Divadla v Dlouhé je záměrná žánrová a stylová pestrost. Tomu odpovídá i pestrá dramaturgie, orientující se především na tituly méně známé, dosud v Čechách neuvedené a neověřené. Inscenace Divadla v Dlouhé přitom často využívají muzikantského, pěveckého a pohybového potenciálu herců, výtvarné a hudební metafory, bohatých světelných a audiovizuálních prostředků. Tím vším se Divadlo v Dlouhé ve spektru českých divadel vymezilo jako divadlo, které překračuje činohru směrem k alternativnímu, hudebnímu, loutkovému či kabaretnímu žánru. Divadlo v Dlouhé získalo řadu ocenění odborné kritiky a neméně diváckých cen. Ročně navštíví divadlo více než osmdesát tisíc diváků, návštěvnost se dlouhodobě pohybuje nad hranicí devadesáti pěti procent.
Mapa - Divadlo v Dlouhé

Dlouhá, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 221 778 629
E-mail: divadlo@divadlovdlouhe.cz
Web: http://www.divadlovdlouhe.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz