Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
5.6.2015 19:00 Divadlo Na Jezerce Vyprodáno
29.4.2015 19:00 Divadlo Na Jezerce Vyprodáno
11.3.2015 19:00 Divadlo Na Jezerce Vyprodáno
21.2.2015 19:00 Divadlo Na Jezerce Vyprodáno

Pokud patříte k milovníkům generacemi prověřených klasiků dramatické tvorby, nenechte si ujít tragikomedii Ženitba v podání Hrušínského divadelního souboru. Mezi klenoty světové dramatiky patří oblíbená hra Nikolaje Vasiljeviče Gogola Ženitba, kterou Divadlo Na Jezerce úspěšně uvádí od ledna 2009. „Gogolova Ženitba, to je tragikomedie, fraška, absurdita, groteska, satira - něco v čem je smutek a smích dvojjedinou bytostí. Je to svět, kde lidé s urputnou vážností prožívají svá velká dramata za doprovodu hurónských salv smíchu,“ podle slov režiséra inscenace Lukáše Hlavici. V hlavních rolích se představí Radek Holub coby zapřisáhlý starý mládenec Podkolatov a Bára Hrzánová v roli poněkud přezrálé nevěsty Agáty.


Naprosto neuvěřitelná událost o čtyřech dějstvích.

Délka představení: cca 135 minut

„Ženitbu přeložil v roce 1979 Leoš Suchařípa a před 25 lety jsme v ní spolu hráli v Ústí nad Labem. Já jsem hrál tehdy Podkolatova a Leoš ztělesnil roli Nenažraného, kterou teď hraji já. Byli jsme přátelé, měl jsem ho jako učitele divadla i života. Byl bych rád, kdybych mohl Leošovi tuto inscenaci věnovat,“řekl ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský o tomto velkém herci, který zemřel v roce 2005. Dodal, že uvažoval o Gogolovi a ruské klasice již od založení divadla. „A v současné době je v našem souboru pro ruskou klasiku vytvořen dobrý základ,“ uvedl Jan Hrušínský.

„Slečna Agáta Tichonovna Kuperďaginová měří necelých 160cm, má hnědozelené
oči, výrazný chrup a je jí sladkých 44 let,“ řekla herečka Barbora Hrzánová o postavě, kterou ztělesňuje, a dodala, že na Gogolově humoru se jí nejvíc líbí tragikomika.

„Gogol pro mě znamená především moc hezkou práci v Divadle Na Jezerce,“ uvedl Miroslav Vladyka a dodal, že se mu role Žvanikina, jednoho z nápadníků, líbí, protože se v něm snoubí humor i smutek.

Režie: Lukáš Hlavica

Překlad: Leoš Suchařípa

Scéna: Michal Syrový

Kostýmy: Jitka Kotíková

Produkce: Jan Hrušínský

Pomocná režie: Lubor Šplíchal

Fonetická spolupráce: Zdena Palková

Zvukový design: Ladislav Greiner

Podkolatov: Radek Holub

Agáta: Barbora Hrzánová

Tekla: Miluše Šplechtová

Kočkarev: Marek Taclík

Nenažraný: Jan Hrušínský

Žvanikin: Miroslav Vladyka

Onučkin: Zdeněk Hruška

Arina: Věra Kubánková

Duňaša: Tereza Němcová

Martin Sitta: Štěpán



Divadlo Na Jezerce

divadlo-na-jezerce-1-1.jpg
Divadlo Na Jezerce patří v současné době k předním divadlům pražské umělecké scény. Dříve bývalo televizním studiem, pamětníci si jistě vzpomenou na vysílání Studia Jezerka s jeho nezapomenutelnou klavírní znělkou. Dnešní divadlo se těší velké přízni diváků, kteří si sem chodí odpočinout a pobavit se. Hrají se tady především komedie. K výrazným inscenacím patří například Gogolova Ženitba, kterou odvysílala i Česká televize.
Mapa - Divadlo Na Jezerce

Na Jezerce, 140 00, Praha 4

Telefon: +420 261 224 832
E-mail: vstupenky@hrusinsky.cz
Web: http://www.divadlonajezerce.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz