Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
19.9.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky
23.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky

Současná izraelská tragikomedie, ve které se lehce a s nadhledem vypráví o velmi vážných věcech. Autorka Anat Gov ji začala psát poté, co u ní lékaři objevili rakovinu. Rozhodla se o své chorobě hovořit naprosto otevřeně a tato tragikomedie je toho důkazem. I když se dotýká natolik závažných věcí, jakými jsou nemoc a smrt, nechybí jí humor a nadhled. Tímhle neotřelým přístupem si získala srdce mnoha diváků a současně podpořila prevenci v boji proti této záludné chorobě. Tuto neotřelou komedii nastudoval v Divadle Rokoko režisér Arnošt Goldflam. V hlavní roli se představí Dana Batulková.


Anat Gov patřila k předním izraelským dramatikům posledních let. Její původní profesí bylo herectví, ale poměrně záhy se začala věnovat psaní. Jako scenáristka připravovala několik zábavných pořadů v izraelské televizi a v devadesátých letech se prosadila také jako autorka divadelních komedií. Její hry jako Největší přátelé, Manželství nebo Lysistráta 2000 získaly v Izraeli řadu ocenění a měly velký divácký ohlas. Komedie Ó, můj bože se pak úspěšně uváděla v Evropě i v Americe.

Anat Gov přežila s rakovinou čtyři roky, během kterých, jak sama řekla v jednom z posledních rozhovorů, bylo víc dobrých než špatných dní. Přestože jí nakonec v roce 2012 podlehla, poselství, které divákům zanechala, totiž „Nikdy neztrácejte naději a berte si z života to nejlepší“, je stále živé.

Záštitu nad touto inscenací převzalo Izraelské velvyslanectví.

Délka představení: bude upřesněno

Autorka: Anat Gov

Režie: Arnošt Goldflam

Dramaturgie: Jiří Janků

Překlad: Šárka Doležalová

Scéna: Tomáš Rusín

Kostýmy: Petra Goldflamová Štětinová

Hudba: Milan Potoček

Choreografie: Jana Hanušová

Talja: Dana Batulková

Chajale: Radka Fidlerová

Miki: Jitka Smutná

Emunale: Evellyn Pacoláková

Amalia: Hana Doulová

Dr. Katz: Jiří Hána

Josi: Zdeněk Velen


Fotografie a videa

Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz