Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
21.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
20.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky

Legrační, dojímající příběh lásky a odpouštění amerického autora JeffaBarona o dvou hercích. Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali, a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují tajemství. Ve hře exceluje Stanislav Zindulka po boku se skvělým Matějem Hádkem.


Jeff Baron patří mezi nejvíce inscenované dramatiky na světě v posledním desetiletí, s více než 300 inscenacemi ve 22 jazycích a 38 zemích. Jeho nejznámější hra, Návštěvy u pana Greena (Visiting Mr. Green), měla premiéru v New Yorku, v hlavní roli s držitelem Oscara Eli Wallachem a hrála se 400krát. Byla navržena na Drama League Award (New York), ACE (Buenos Aires), Molierovu cenu (Paříž) a získala ceny za nejlepší hru v Řecku, Izraeli, Uruguayi, Turecku, Chile a Německu a cenu Kulturpreis Europa. Jeho novější hry měly premiéry v Austrálii, Jižní Americe a Evropě ve spolupráci s nejvýznamnějšími světovými herci a režiséry.

Délka představení: 2 h

Autor: Jeff Baron

Režie: Vladimír Michálek

Překlad: Benjamin Kuras

Scéna: Jiří Hlupý

Kostýmy: Katarína Hollá

pan Green: Stanislav Zindulka

pan Ross: Matěj Hádek



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz