Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
17.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky

Pro svou třetí režii na prknech Městských divadel pražských si režisér Pavel Khek po Želarech a Markétě Lazarové zvolil původní českou novinku talentovaného spisovatele a úspěšného filmového scenáristy Marka Epsteina. Jedná se o novodobou variantu zločinu a trestu odehrávající se v současných českých reáliích. Režisér se ve spolupráci s autorem pokouší nahlédnout na českou mentalitu prostřednictvím velkého dramatu, které do současného maloměsta vnáší konflikt až antického rozměru jako důkaz toho, že i naše realita má svou velikost a že hledání odpovědí na zásadní otázky lidské existence je věčné.


Veterán Martin se vrací domů po mnoha letech služby v cizinecké legii. Neodešel za dobrodružstvím dobrovolně. Celý jeho dosavadní život byl útěkem před vinou, kterou neodčinil. Teď se rozhodne postavit se jí čelem a vykoupit ji láskou. Jenomže české maloměstské prostředí má svoje pravidla a vžité stereotypy. Není kolbištěm pro velkorysé zápasy, pro přímá střetnutí, čestné boje. Za to tu bují hra intrik, podlostí a zbabělých zákeřností, decentně zahalena do slušivých šatů zdánlivé spořádanosti. Rodícímu se vztahu Martina a Sáry stojí v cestě nejen komplikovaná minulost, ale i jejich rodiny, Sářina nesmírně vlivná a bohatá a Martinova zápolící na pokraji existenčního krachu. Touha po lásce a nekomplikované existenci se mění ve vysilující zápas v ringu, v němž rozhodně neprobíhá gentlemanská fair play.

Délka představení: 2 h 35

Scénář: Marek Epstein

Režie: Pavel Khek

Scéna: Michal Syrový

Kostýmy: Agniszka Pátá-Oldak

Hudba: Vladimír Nejedlý

Pohybová spolupráce: Petr Nůsek

Asistentka režie: Anna Smrčková

Martin Illés: Tomáš Novotný

Sára Kadlecová: Máša Málková

Kadlecová: Dana Batulková

Kadlec: Jan Vlasák

Johana Linková: Evellyn Pacoláková

Toník Linka: Lukáš Jurek

Zikl: Oldřich Vízner

Dany: Milan Kačmarčík

Sebastian Kadlec: Michal Balcar

Policista: Petr Klimeš

Sestra: Veronika Koudelková

Kickboxeři: Vít Kubín, Ladislav Krištůfek, Michal Krčmář, Martin Tůma



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz