Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
3.3.2015 19:00 Divadlo Kalich Vyprodáno

Začínala v 80. letech minulého století s rockovými skupinami Precedens a Stromboli, natočila čtyřicet desek, mezi nimi několik sólových alb. Napsala román Rozhovory s útěkem a řadu písňových textů. Ztvárnila hlavní ženské role v divadelních představeních a muzikálech (Jesus Christ Superstar, Rusalka, Johanka z Arku, Kleopatra, Lucrezia Borgia, Obraz Doriana Graye, Dáma s kaméliemi a dal.). Získala řady významných cen a umístění v anketách v České republice. Za svůj největší životní úspěch považuje své děti,dcery Annu a Marii a pětiletého syna Theodora.


Bára Basiková se o hudbu zajímala již odmalička. Ve svých dvanácti letech (1975) se zúčastnila s písní Markétka soutěže Zpívá celá rodina. Z vítězství se radovali tenkrát jiní. Na tehdejší LŠU navštěvovala hodiny klasického zpěvu. Veřejně vystupovat začala v roce 1982 se skupinou Precedens, ze začáku zastávala funkci sboristky a následně po odchodu Jana Sahary Hedla (1984) se stal její vokál dominujícím. V roce 1986 souběžně s Precedensem začala vystupovat s rockovou formací Michala Pavlíčka – Stromboli. V roce 1988 opustila Precedens kvůli Stromboli, aby se zase navrátila při nátáčení alba Pompeje. Martin Němec (leader Precedens) pochopil, že je velmi výrazná zpěvačka toužící se prosadit. Z Precedens se stala její doprovodná kapela Basic Beat.



Divadlo Kalich

divadlo-kalich-2-1.jpg
Jednou z nejvyhledávanějších divadelních scén u nás je pražské Divadlo Kalich sídlící přímo v centru města. V činoherních vystoupeních, muzikálech, tanečních představeních nebo na koncertech tady můžete vidět ty nejlepší české i zahraniční umělce. Dramaturgie divadla se zaměřuje na uvádění českých premiér, aby tak diváky seznámila s aktuálním děním na světové kulturní scéně. Divadlo vybudoval Michal Kocourek, který je dodnes jeho ředitelem.
Mapa - Divadlo Kalich

Jungmannova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 296 245 311
E-mail: pokladna@kalich.cz
Web: http://www.divadlokalich.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz