Pro milovníky černého humoru typického pro oblíbené seriály jako je The IT Crowd či Black Books Divadlo na Vinohradech připravilo hru s názvem Bytná na zabití s Libuší Švormovou v hlavní roli. Čihohra vyniká především pěticí typově odlišných „hudebníků“. Ve zmiňovaném kvintetu se představí Ivan Řezáč jako lupič-gentleman a mozek celé akce a v rolích jeho psychicky i inteligenčně nevyrovnaných kumpánů pak Václav Vydra, Filip Blažek, Martin Zahálka a Lukáš Příkazký. Znamenitou situační komedii s kriminální zápletkou z pera irského scénáristy Grahama Linehana o jedné zvídavé neposedné bytné a partě podvodníků si rozhodně nenechte ujít.


Hru napsal Graham Linehan, tvůrce legendárních sitcomů jako je The IT Crowd či Black Books, podle britského filmu Pět lupičů a stará dáma z roku 1955 s Petrem Sellersem v hlavní roli.

Věhlasní Bratři Coenové se poté ujali remaku tohoto filmu. Jejich Lupiči paní domácí s Tomem Hanksem byli natočeni v roce 2004. Na divadelní prkna byla hra uvedena na West Endu. Pro naše publikum ji připravil režisér Juraj Deák.

Libuše Švormová o komedii Bytná na zabití:

Pan režisér Juraj Deák striktně udržuje anglický typ humoru, který mám moc ráda, a celý příběh se odvíjí v rovině mírné absurdity a slovního vtipu. Je to jemná komedie, chytře využívající nadsázku.

Délka představení: 150 minut

Překlad: Jan Hančil

Režie: Juraj Deák

Dramaturgie: Milan Šotek

Scéna: David Bazika

Kostýmy: Hana Knotková

Hudba: Ondřej Brousek

Paní Wilberforceová: Libuše Švormová

Marcus: Ivan Řezáč

Major: Václav Vydra

Louis: Filip Blažek

Jednokolo: Martin Zahálka

Harry: Lukáš Příkazký

Konstábl MacDonald: Jiří Čapka

Paní Tromleytonová: Jana Jiskrová

Další dámy: Irena Šmídová / Alice Laksarová



Divadlo na Vinohradech

Divadlo-na-Vinohradech.JPG
Divadlo na Vinohradech je jednou z hlavních pražských činoherních scén. Budova byla postavena v letech 1905 až 1907 podle projektu Aloise Čenského. Program divadla čerpá ze stálého repertoáru, který sčítá kolem dvou desítek inscenací klasických i moderních autorů. V posledních letech hledá dramaturgie cestu mezi diváckým zájmem a uznáním divadelní kritiky. Na zdejších prknech vystupuje například Zlata Adamovská, Dagmar Havlová nebo Jiří Dvořák.
Mapa - Divadlo na Vinohradech

Náměstí Míru, 120 00, Praha 2

Telefon: +420 296 550 111
E-mail: pokladna@divadlonavinohradech.com
Web: http://www.divadlonavinohradech.com

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz