Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
30.3.2015 19:30 Činoherní klub Praha Vyprodáno
19.3.2015 19:30 Činoherní klub Praha Vyprodáno
17.2.2015 16:30 Činoherní klub Praha Vyprodáno
16.2.2015 19:30 Činoherní klub Praha Vyprodáno

V Glengarry Glen Ross, se chtějí realitní makléři dostat k penězům i za cenu zrady vlastní firmy. Ukradnou tipy a kontakty na klienty a předají je konkurenční agentuře. Celá hra je mozaikou výstupů a scén, v kterých se postavy pokoušejí manipulovat jedna druhou, dosáhnout svého cíle přesvědčovací taktikou. Agenti jsou mistry jazyka, řeč je jejich pracovním prostředkem.


Délka představení: 120 minut

V Glengarry Glen Ross, druhé části tzv. Trilogie o byznysu (první část představuje Americký bizon a třetí V potu tváře orat budeš) se chtějí realitní makléři dostat k penězům i za cenu zrady vlastní firmy.

Ukradnou tipy a kontakty na klienty a předají je konkurenční agentuře. Celá hra je mozaikou výstupů a scén, v kterých se postavy pokoušejí manipulovat jedna druhou, dosáhnout svého cíle přesvědčovací taktikou. Agenti jsou mistry jazyka, řeč je jejich pracovním prostředkem.

Mamet pochopil konzumní demokracii amerického či západního typu jako bezohledný egoistický boj o přežití, kde jeden se snaží obehrát druhého. Vše se podřizuje cíli, kterým nejčastěji bývá osobní prospěch.

Tyto principy Mamet odhaluje jako základní v mezilidských i pracovních vztazích, zvlášť v podnikání anebo byznysu, které jsou považovány za pilíř americké společnosti. V konečném důsledku jsou materiálnímu zisku obětovány i přátelské vztahy.

Netřeba zvlášť zdůrazňovat, jak je tato Mametova nejúspěšnější a nejuznávanější hra z roku 1983 blízká současné české realitě…

Režie: Ondřej Sokol

Překlad: Ondřej Sokol

Dramaturgie: Roman Císař, Vladimír Procházka

Scéna: Adam Pitra

Kostýmy: Katarína Hollá

Shelly Levene: Jaromír Dulava

John Williamson: Martin Finger

Dave Moss: Marek Taclík

George Aaronow: Otmar Brancuzský

Richard Roma: Michal Suchánek

James Lingk: Pavel Kikinčuk

Baylen: Matěj Dadák

Žena: Zuzana Stavná, Markéta Stehlíková


Fotografie a videa

Činoherní klub Praha

3.png
Činoherní klub patří k legendárním divadlům pražské kulturní scény již od dob svého založení v 60. letech. Dnešní podoba divadla se od té původní liší, klub si však nadále zachovává přízeň diváků, kterou si vydobyl díky preciznosti své práce a jedinečné intimní atmosféře svých inscenací.
Mapa - Činoherní klub Praha

Ve Smečkách, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 211 151 877
E-mail: info@cinoherniklub.cz
Web: http://www.cinoherniklub.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz