Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
16.6.2016 19:30 Činoherní klub Praha Vstupenky

Výrazná úprava hry G. B. Shawa „Živnost paní Warrenové“, kterou kdysi v Anglii povolila cenzura uvést až třicet let po jejím vzniku. Mladá Vivie (Zuzana Stavná) nečekaně odhalí tajemství o minulosti a původu bohatství své matky (Ivana Chýlková), která právě díky blahobytu mohla dceři dopřát i studium na prestižní univerzitě. Vztah matky a dcery projde náročnou zkouškou, při níž se obě musí zamyslet nad tím, co člověk má nebo nemá právo udělat pro vlastní spokojenost.


Délka představení: 130 minut

Smočkova verze Shawovy hry je bystrou úvahou o ideálech, potřebě změnit svět, napravit jeho křivdy a zralým pochopením lidské danosti i hořkých, ale lidských pravidel, na nichž svět skutečně stojí.  

Živnost paní Warrenové je vrcholné dílo Shawova raného období (psáno 1893, dokončeno 1894, tiskem 1898), třetí a poslední z tzv. Neutěšených her. Provozování toto hry nebylo v Británii povoleno do roku 1925. Soukromé představení se uskutečnilo v Londýně v roce 1902, následodvaly inscenace v nex Yorku a Nex havenu (1905), v Praze a Berlíně (1907). Ještě roku 1955 bylo dílo zamítnuto jako nevhodné pro pořízskou Comédie Francaise.

Režie: Ladislav Smoček

Scéna: Karel Glogr

Kostýmy: Simona Rybáková

Dramaturgie: Roman Císař, Vladimír Procházka

Paní Kitty Warrenová: Ivana Chýlková

Vivie, její dcera: Zuzana Stavná

Sir George Crofts: Tomáš Jeřábek

Praed: Honza Hájek

Pastor Samuel Gardner: Petr Křiváček

Frank, jeho syn: Vojta Kotek


Fotografie a videa

Činoherní klub Praha

3.png
Činoherní klub patří k legendárním divadlům pražské kulturní scény již od dob svého založení v 60. letech. Dnešní podoba divadla se od té původní liší, klub si však nadále zachovává přízeň diváků, kterou si vydobyl díky preciznosti své práce a jedinečné intimní atmosféře svých inscenací.
Mapa - Činoherní klub Praha

Ve Smečkách, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 211 151 877
E-mail: info@cinoherniklub.cz
Web: http://www.cinoherniklub.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz