Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
24.2.2015 19:30 Činoherní klub Praha Vyprodáno

Po smrti je někdy s mužem lepší domluva. Příběh o lásce a nenávisti až za hrob. Hra Moje strašidlo je příběh o tragédii Rózy a Jana Zachových. Jan, když se opije, chová se hnusně, rozpoutává pravé peklo. Jeho žena Róza snáší léta jeho brutalitu, za kterou ho žensky odmítavě trestá. Když ho vidí hořet na lůžku, nechá ho uhořet. Doufá, že se tak svého tyrana zbaví. Jenže tyran se změní ve strašidlo. Nevykoupený přízrak, duch mrtvého ji pronásleduje všude, i na hřbitově. Jejich rozpory, jejich životní drama teď pokračuje v jiné formě.


Délka představení: 75 minut

Hrdinové Mittererových her bývají obtížní jedinci, provinilci, nepřizpůsobivé osoby. Autora však více než jejich provinění zajímá, proč k němu vůbec došlo. Láska i nenávist, dětské zkušenosti i rodičovská moc hrají v lidském životě rozhodující roli, a proto viníci v Mittererových hrách bývají často spíše oběťmi a opačně.
Mittererův nemilosrdný a hluboký ponor do hájemství intimních lidských vztahů nalezl odpovídající odezvu v inscenaci spojující spontánní temperament s výrazovou cudností  a promyšlenou jevištní kázní.

Režie: Martin Čičvák

Překlad: Michala Sochorová

Dramaturgie: Roman Císař, Vladimír Procházka

Scéna: Tomáš Ciller

Kostýmy: Nina A. Stillmark

Hudba: Petr Kofroň



Činoherní klub Praha

3.png
Činoherní klub patří k legendárním divadlům pražské kulturní scény již od dob svého založení v 60. letech. Dnešní podoba divadla se od té původní liší, klub si však nadále zachovává přízeň diváků, kterou si vydobyl díky preciznosti své práce a jedinečné intimní atmosféře svých inscenací.
Mapa - Činoherní klub Praha

Ve Smečkách, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 211 151 877
E-mail: info@cinoherniklub.cz
Web: http://www.cinoherniklub.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz