Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
18.11.2014 20:00 MeetFactory

Britský indie objev Glass Animals odehrají sólový koncert v MeetFactory. “Díky“ nešťastně zrušenému turné a koncertu dánské zpěvačky MØ se otevřeli dveře sólovému koncertu britského objevu posledních měsíců Glass Animals. Ten proběhne v úterý 18. listopadu v smíchovské MeetFactory. Oxfordská čtveřice letos už stihla předskakovat St. Vincent na jejím evropském turné i vyzkoušet mamutí festivaly jako Glastonbury, Bestival nebo SXSW. To všechno dělá jejich první pražský koncert ostře sledovanou událostí a povinností pro všechny fanoušky invenčního indie rocku.


Glass Animals vznikli před dvěma lety v anglickém Oxfordu a po úspěchu prvního EP Leaflings se spojili s producentem Paulem Epworthem (Florence and the Machine, Adele, Azealia Banks, atd.) a jeho labelem Wolf Tone. Na něm vydali loni několik singlů, následovaných letos v červnu dlouhohrajícím debutem ZABA.

Kapela se na něm hlásí k inspiraci Kanye Westem i Charlesem Darwinem, Niny Simone i Velvet Underground. Minimalistické perkuse, beaty a exotické aranže nechají vyniknout nevšednému talentu pro silné songy frontmana Dava Bayleye načichlé tady r’n’b, tam hypnotickými „pralesními“ rytmy. Excelentně přijaté album u hudebních publicistů i fanoušků bývá přirovnáváno k zvířecím bratrům Animal Collective, evropským Alt-J nebo Wild Beasts.



MeetFactory

meetfactory-profil.jpg
Společnost MeetFactory založil český kontroverzní umělec David Černý v r. 2001. Dnes klub sídlí v průmyslové budově na pražském Smíchově. Současným hudebním, divadelním, filmovým a výtvarným umělcům slouží jako unikátní prostor pro prezentaci jejich tvorby.
Mapa - MeetFactory

Ke Sklárně, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 251 551 796
E-mail: pr@meetfactory.cz
Web: http://www.meetfactory.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz