Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
18.5.2015 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
21.4.2015 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
25.3.2015 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
21.2.2015 17:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
28.10.2014 19:00 Divadlo Rokoko

Adaptace nejvyhledávanějšího bestselleru posledních let. Nepatetický patos, nehrdinští hrdinové a především neopakovatelná poetika, kterou jako zázrak z čistého nebe vnesla do české literatury zcela jedinečná spisovatelka Květa Legátová, to je východisko k jevištní podobě dvou mimořádných českých knih uváděných pod společným názvem Želary. Děj popisuje osudy obyvatel fiktivní zapadlé horské vesnice nacházející se v Beskydech na moravsko-slovenském pomezí a jejich bídu v období první republiky. Na scéně Divadla Rokoko je nastudoval mladý režisér Pavel Khek v české premiéře.


Válečné roky převrátily život nejednoho člověka. Eliška, lékařka z brněnské nemocnice, se ocitá v nebezpečí života stejně jako všichni odbojáři po atentátu na Heydricha. Ukrývá se v horské vesnici Želary, v pozemském ráji, kam hřmění války zatím nedolehlo. Nachází tam zcela nový pohled na svět, nové hodnoty a především lásku, o jaké neměla vůbec tušení. To, co na počátku vypadalo jako ztráta identity, se mění v nalezení svého pravého já. Její příběh se proplétá s příběhy místních svérázných horalů – kořenářky Lucky, kovářského pomocníka Jozy,místního doktora, který už dávno ztratil Boha, faráře, který věří, že ho nalezne, Ženi, která žije v jeho blízkosti den za dnem, a mnoha dalších.

Délka představení: 2h 40 

Režie: Pavel Khek

Dramaturg: Věra Mašková

Scéna: Michal Syrový

Kostýmy: Agnieszka Pátá-Oldak

Hudba: David Hlaváč

Pohybová spolupráce: Lúcia Kašiarová, Petr Nůsek

Inscenační úprava: Věra Mašková

Eliška: Evellyn Pacoláková

Joza: Vasil Fridrich

Lucka: Jitka Smutná

Doktor Beníček: Oldřich Vízner

Žeňa: Veronika Janků

Slávek: Viktor Dvořák

Farář: Jaromír Nosek

Juriga: Lukáš Jurek

Juliška: Diana Šoltýsová

Richard, strýc Michal: Ivan Koreček

Muž v koženém kabátě: Tomáš Novotný

Sestřička: Veronika Koudelková

Lipka: Matyáš Valenta

Jiřinka: Eliška Slámová / Antonie Bystroňová



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz