Ester Kočičková & Luboš Nohavica – Šansonový večer


Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
26.9.2014 20:30 Malostranská Beseda

Ester Kočičková v roli zpěvačky a textařky a zpívající skladatel a klavírista Lubomír Nohavica tvoří téměř dvacet let pozoruhodnou autorsko-interpretační dvojici, o jejíž existenci se ovšem z médií příliš seriózního nedozvíte. Asi, že Lubomír není Jaromír a Ester bývá ukládána do škatulky Komik v sukních. Přesto mají věrné posluchače po celé republice a pražské publikum je mohlo dlouho pravidelně vídat v Salmovské literární kavárně. Tu teď mění za větší a vyšší pódium Malostranské besedy, aby pustili nové podněty a svěží vítr do svého „manželství v písních“- v písních s důrazem na text, jak oba šansonům říkají. A oba se také poctivě snaží vyhýbat se slovním i hudebním klišé, která tenhle žánr charakterizují.


V průběhu vzácně komorního recitálu uslyšíte skladby osvědčené a žádané, ale i ty úplně nové, z připravovaného pátého alba. Višničkou na dortu večera se pak jistě stane vystoupení atraktivního hosta, jehož jméno však zůstane tajemstvím do poslední chvíle…



Malostranská Beseda

malostranska-beseda-4.jpg
Na Královské cestě od Prašné brány na Pražský hrad stojí kulturní centrum Malostranská beseda. Historická budova prošla nedávno rozsáhlou rekonstrukcí, při které byla mimo jiné navrácena původní podoba jejích exteriérů.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz