Festivalpark Hradec Králové

Letiště, 503 41, Hradec Králové, Tel.: +420 731 937 928, festivalpark@festivalpark.cz
Hradec Králové/Festivaly - Hradec Králové




Festivalpark Hradec Králové

rfp.jpg
Festivalpark je unikátní projekt vytvořený pro hudební, kulturní a sportovní akce. Je možné ho přizpůsobit i Vašim vlastním aktivitám! Máte zde možnost využití řadu staveb a technického vybavení, které jsou součástí areálu. Díky tomu je možné areál využít pro outdoorové i indoorové akce. V základní části areálu je možné zaparkovat přes 10 000 aut, postavit více jak 20 000 stanů a poskytnout prostor pro zábavu pro minimálně 40 000 lidí. V případě potřeby je možné areál rozšířit až na trojnásobnou kapacitu.
Mapa - Festivalpark Hradec Králové

Letiště, 503 41, Hradec Králové

Telefon: +420 731 937 928
E-mail: festivalpark@festivalpark.cz
Web: http://www.festivalpark.cz/


Festivalpark a Hradec Králové jako město, jsou velmi výhodně položeny vzhledem k dostupnosti z ostatních měst České republiky i ze zahraničí. Cesta Praha - Hradec Králové trvá autem hodinu. Trasa Brno - Hradec Králové hodinu a třičtvrtě. Dopravu z centra Hradce Králové do Festivalparku standardně zajišťuje linka č.15, která je v době konání festivalů posílena o přímé spoje.

Festivalpark leží v 3. rozptylu bývalého vojenského letiště v Hradci Králové. Svou plochou kolem 33 hektarů, je ideální i k těm největším společenským akcím. Skládá se z betonových, asfaltových, zatravněných a zavodněných ploch, 14ti betonových hangárů a provozní budovy. Celý areál je oplocen pevným betonovým a pletivovým plotem. Po areálu je položena pevná podzemní elektrická síť, rozkládající se v délce kolem 30 km, s celkovým příkonem 600kW a celkovým jištěním přes 1000 A ústí do více než 35ti samostatných odběrních míst a 42ti lamp pouličního osvětlení. V areálu je také roztažena vodovodní síť s vyústěním na strategických místech. Zbývajících několik desítek pevných a mobilních staveb včetně hlavního podia z něj dělá největší festivalový areál v ČR.

Je zde hodně krásných vzrostlých stromů, keřů a zatravněných ploch, takže celý areál působí jako veliký udržovaný park.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz