Opera nás baví


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Cyklus zábavných a vzdělávacích pořadů pro děti a rodiče s názvem Opera nás baví! je v plném proudu. Krásami a zajímavostmi operního světa vás provede sama autorka těchto pořadů, emeritní sólistka Opery Národního divadla, paní Jiřina Marková. Každý měsíc máte možnost nahlédnout do hudebních a divadelních tajů opery, seznámit se s hudebními nástroji, podívat se zblízka na divadelní kostýmy a dokonce si vyzkoušet, jaké to je, stát na jevišti Národního divadla.


20.9. – Petr Iljič Čajkovskij (Státní opera)
25.10. – Bedřich Smetana, Antonín Dvořák (Národní divadlo)
15.11. – Claudio Monteverdi (Stavovské divadlo)
20.12. – Josef Mysliveček (Stavovské divadlo)

Všechny pořady doprovázejí také veselé obrázky Jiřího Votruby. Děti se mohou zúčastnit nejrůznějších soutěží s hudební a divadelní tematikou a vyhrát volné vstupenky do Národního divadla pro celou rodi

Délka představení max. 1 hodinu a 30 minut, hraje se bez přestávky.

Dětská opera Praha (DOP)

Soubor dětských a mladých sólistů studujících zpěv. Založila ji v roce 1999 na základech své soukromé hudební školy sólistka opery Národního divadla v Praze a profesorka zpěvu na Pražské konzervatoři Jiřina Marková-Krystlíková. Soubor má v současnosti široký repertoár, částečně nastudovaný i v italštině a němčině.



Stavovské divadlo

stavovske-divadlo-1-1.jpg
Stavovské divadlo uvádí na svém programu činoherní, baletní i operní představení. Od roku 1920 je pod hlavičkou Národního divadla, jehož umělecký soubor využívá. Představení tu může sledovat až 700 diváků mnoha národností. Činohra je simultánně překládána do angličtiny do sluchátek, opery jsou zde uváděny i v cizích jazycích, protože divadlo využívá titulkovací zařízení, a do naslouchátek nedoslýchavých přenáší zvuk indukční smyčka.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz