Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
Zobrazit všechny termíny
28.5.2015 11:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
27.5.2015 19:30 Hálkovo městské divadlo Nymburk Vyprodáno
27.4.2015 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno
1.4.2015 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno

Česká premiéra psychologického dramatu vynikajícího irského dramatika o slepotě skutečné i domnělé, a opravdových zázracích života. Na začátku jsou tři lidé, kteří se zdají být jasně definovaní. Na konci stojíme před otázkou, kdo z nich byl skutečně slepý? Netradiční forma hry klade nesmírné nároky na všechny tři představitele, jimž ovšem nabízí nevšední herecké příležitosti. Brian Friel, vynikající irský dramatik, nekomponuje dějové hry, ale dramata s hlubokým psychologickým ponorem. Dává nám nahlédnout do nejhlubších pater lidského vědomí i podvědomí a vede nás krok za krokem labyrintem duše svých hrdinů. Zve nás na cestu, která se v důsledku ukazuje napínavější a vzrušivější než mnohá akční dramata.


Molly Sweeney jako dítě oslepla. Vytvořila si svůj vlastní svět a dala svému životu smysl. Její manžel osud své ženy sdílí. Miluje ji, ale není schopen uvěřit tomu, že život bez očí může být plnohodnotný. Roky zasvětil pátrání po nějakém zázračném léku, který by dal jeho ženě Molly zrak. Lék nachází v okamžiku, kdy už přestal doufat. I lékař, který je schopen „zázračnou“ operaci provést, už přestal věřit sám sobě a své dovednosti. Touha dát zrak ženě, kterou oba vnímají jako výjimečnou bytost, je spojí, zaktivizuje, přiměje všechny tři jít až na hranice svých možností a prozkoumat svoje vlastní meze

Doba představení 2 hod. 20 min.

Z technických důvodů nelze pouštět diváky do sálu po začátku představení.

Autor: Brian Friel

Režie: Ondřej Zajíc

Překlad: Ota Ornest

Dramaturg: Věra Mašková

Výprava: Adam Pitra

Hudba: Vladivojna La Chia

Molly: Dana Batulková

Frank: Vasil Fridrich

Dr. Rice: Aleš Procházka 

Termíny představení
Molly Sweeney
28.5.2015 11:00 –

Divadlo Rokoko

Vyprodáno
Molly Sweeney
27.4.2015 19:00 –

Divadlo Rokoko

Vyprodáno
Molly Sweeney
1.4.2015 19:00 –

Divadlo Rokoko

Vyprodáno
Molly Sweeney
3.3.2015 19:00 –

Divadlo Rokoko

Vyprodáno
Molly Sweeney
19.2.2015 19:00 –

Divadlo Rokoko

Vyprodáno


Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz