Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
15.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky
8.6.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vyprodáno

Divadlo Rokoko uvádí drama Davida Auburna. Po smrti význačného matematika, jehož genialita se k stáru proměnila v šílenství, je v jeho pozůstalosti nalezeno dílo, které posouvá matematické myšlení. Matematik, který má pozůstalost na starosti, musí rozhodnout, jestli dílo skutečně vytvořil zesnulý vědec, nebo jeho dcera, která, jak se zdá, zdědila otcův talent. Zdědila také dispozice k duševní chorobě? Dá se jí věřit, když tvrdí, že úlohu vymyslela ona? Zoufalé hledání nepopiratelného, jediného a nezpochybnitelného důkazu ústí v poznání, že i kdyby se všechno na světě dalo spočítat, zdokumentovat a převést na numerické hodnoty, vždycky zůstane ještě něco... Něco nevysvětlitelného, nezvažitelného, iracionálního. Krajina duše, kterou nelze racionálně zmapovat. Krajina, do níž se vstupuje prostřednictvím víry, která nakonec váží víc než všechny vědecké důkazy.


Hra amerického autora Davida Auburna z roku 2000. Premiéru měla na Broadwayi v květnu 2000 a po další tři roky se hrála v celkem 917 reprízách. Hra byla odměněná Pulitzerovou cenou a stala se předlohou úspěšného filmu s Anthonym Hopkinsem a Gwyneth Paltrow v hlavních rolích. Pro Divadlo Rokoko ji nastudoval Ondřej Zajíc.

Délka představení: 2h 15

Premiéra: 10.09.2011

Autor: David Auburn

Režie: Ondřej Zajíc

Překlad: Jan Hančil

Dramaturg: Věra Mašková

Scéna: Adam Pitra

Kostýmy: Jitka Moravcová

Catherine: Veronika Kubařová

Robert: Oldřich Vízner

Hal: Martin Písařík

Claire: Stanislava Jachnická



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz