Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
16.1.2017 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky
29.12.2016 19:00 Divadlo Rokoko Vstupenky

Tragikomedie z atraktivního prostředí falešných hráčů od Nikolaje Vasiljeviče Gogola. „V kartách neexistuje předstírání, karban nešetří nikoho, karty jsou velmi demokratické.“ Filozofie je jednoznačná: Bystrý vtip, jasný rozum a hlavně žádné ohledy. Podvod stíhá podvod, hra podvodů je stále spletitější a nakonec ústí v překvapivou pointu. Inscenace vytváří řadu velkých hereckých příležitostí. V Divadle Rokoko ji můžete vidět v režii Petra Svojtky. Tato hra získala cenu odborné poroty na GRAND Festivalu smíchu. Hra získala cenu odborné poroty na GRAND Festivalu smíchu. V hlavní roli vystupuje mistrně Michal Dlouhý.


Ač se to zdá neuvěřitelné, Nikolaj Vasiljevič Gogol napsal pouze tři divadelní hry. Všechny tři jsou komedie a stačily k tomu, aby si jejich autor získal trvalé místo na pomyslném nebi světové dramatiky.Ve srovnání s Revizorem a Ženitbou nejsou Hráči u nás ani ve světě uváděni na jeviště tak často, neznamená to ovšem, že by snad byli hrou méně kvalitní. Precizní, překvapivou stavbou a mistrně vedenými dialogy si Gogol vydobyl místo mezi předními světovými dramatiky. V režii Petra Svojtky Hráče můžete vidět v nastudování Divadla Rokoko.

Délka představení: 2h 15min.

Autor: Nikolaj Vasiljevič Gogol

Režie: Petr Svojtka

Překlad: Leoš Suchařípa

Dramaturg: Jiří Janků

Scéna: Ondřej Nekvasil

Kostýmy: Michaela Červenková

Hudba: Martin Horáček

Icharev: Michal Dlouhý

Utěšitel: Vasil Fridrich

Švochněv: Aleš Procházka

Krugel: Lukáš Jurek

Glov starší: Zdeněk Dušek

Glov mladší: Martin Písařík

Zamuchryškin: Jan Szymik

Alexej: Lukáš Homola

Gavrilka: (alt.) Vojtěch Dvořák / Jaromír Nosek



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz