Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
30.10.2016 13:30 Divadlo Kalich Vstupenky
29.10.2016 19:00 Divadlo Kalich Vstupenky
29.10.2016 14:30 Divadlo Kalich Vstupenky
28.10.2016 19:00 Divadlo Kalich Vstupenky

Muzikál o francouzské světici je odbornou i laickou veřejností hodnocen jako jeden z nejlepších původních českých muzikálů. Je ověnčen domácími cenami a navíc zaujal i na mezinárodní scéně. Jeho návrat na pražskou kulturní scénu jistě bude velkou událostí. V novém nastudování se sejdou jak herci z původní inscenace, tak i noví protagonisté, kteří nabídnou jiný pohled na léty prověřenou látku. Jistě bude zajímavé sledovat, jak myšlenkově i dějově bohaté dílo léty uzrálo. Představení bude doprovázet živá kapela, herci se představí v nových výpravných kostýmech.


Návrat muzikálu na naši kulturní scénu právěm vzbuzoval velká očekávání. V Divadle Kalich se sešli jak herci z původní inscenace, tak i noví protagonisté, kteří nabízejí jiný pohled na léty prověřenou látku.

Změny v hereckém obsazení nejsou jediné, ke kterým došlo. Představení nově doprovází živá kapela a herci se oblékají do mnohem výpravnějších kostýmů než v původní verzi a zcela nová je i scéna. Díky technickým a prostorovým možnostem Divadla Kalich diváci uvidí také více projekcí.

Johanka z Arku měla premiéru 31. března 2000 v divadle Ta Fantastika. „Na muzikálu jsem začal pracovat v létě 1999. Hudba vznikala na hotové texty, jedinou výjimku tvoří skladba Most přes minulost, která se nakonec stala největším hitem z představení. Ta vznikla jako úplně poslední," vzpomíná autor hudby Ondřej Soukup. „Téma muzikálu mě okamžitě chytlo. Příběh sám je nositelem velké škály emocí a z hudebního hlediska mi díky době a místu, v nichž se odehrává, poskytnul možnost použít jak názvuky keltské melodiky, tak i odkaz na středověké postupy," dodává skladatel.

Muzikál se na repertoáru udržel dlouhé 3 roky. Derniéra se uskutečnila 17. května 2003. Za tu dobu Johanka odehrála 825 repríz pro více než 350 000 diváků, další reprízy a diváky si připsala při svém hostování na Slovensku.

Nosič s písničkami z muzikálu dosáhl multiplatinového prodeje, z pultů ho zmizelo více než 60 000 kusů, skladba Most přes minulost se stala nejhranější písní v českém éteru roku 2001. Johanka z Arku vynesla hereckou cenu Thálie Lucii Bílé.

Titul byl v roce 2002 pozván na prestižní 1. mezinárodní festival muzikálových divadel ve waleském Cardiffu, kterého se zúčastnil jako jediný neanglický projekt. Představil se tam 24. října 2002.

Na podzim 2006 Johanka vyjela na rozsáhlé turné po Španělsku a Portugalsku, celkem navštívila přes 20 měst. Představení se hrálo ve španělském překladu básníka Gabriela Soleny a v česko - španělském obsazení. Lucia Šoralová za hranicemi přesvědčila v titulní postavě natolik, že získala pozvání rovnou do posledního kola konkurzu na roli Eponiny do londýnské inscenace Les Misérables.

Hudba: Ondřej Soukup

Texty písní: Gabriela Osvaldová

Scénář: Jiří Hubač

Režijní koncepce: Jozef Bednárik

Režie obnoveného nastudování: Lubomír Fritz

Choreografie: Martin Pešek

Kostýmy: Ludmila Várossová

Spolupráce na kostýmech: Roman Šolc

Scéna: Martin Hruška

Světelný design: Lubomír Fritz, Aleš Dymek, Karel Komm

Délka představení: 165 minut (představení má přestávku)

Johanka z Arku: Basiková Bára, Špáňová Radka (swing), Šoralová Lucia

La Hire: Střihavka Kamil, Zonyga Jiří

Raimond: Ruml Ondřej, Kříž Jan

Operátor: Gondík Dalibor, Marek Vladimír, Podhůrský Zdeněk

Král: Čok Vilém (swing), Apolenář Jan, Kříž Jan

Beaudricourt: Dopita Petr, Tesařík Richard

Arcibiskup: Opava Petr, Kubečka Michal

Farář: Moravec Antonín, Pleskot Michal

Archanděl: Pytloun František, Hudec Ladislav

Sv. Markéta: Špáňová Radka, Korolová Ivana, Kadlecová Hana

Sv. Kateřina: Partlová Martina, Podlipská Renáta

Smrt: Kolva Igor, Štípa Michal

Válka: Beranová Ivana, Pokorná Zuzana, Marková Kristýna

Duše Johanky: Hájková Adéla, Heréniová Zuzana



Divadlo Kalich

divadlo-kalich-2-1.jpg
Jednou z nejvyhledávanějších divadelních scén u nás je pražské Divadlo Kalich sídlící přímo v centru města. V činoherních vystoupeních, muzikálech, tanečních představeních nebo na koncertech tady můžete vidět ty nejlepší české i zahraniční umělce. Dramaturgie divadla se zaměřuje na uvádění českých premiér, aby tak diváky seznámila s aktuálním děním na světové kulturní scéně. Divadlo vybudoval Michal Kocourek, který je dodnes jeho ředitelem.
Mapa - Divadlo Kalich

Jungmannova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 296 245 311
E-mail: pokladna@kalich.cz
Web: http://www.divadlokalich.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz