Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
10.2.2015 19:00 Divadlo Bez zábradlí Vyprodáno
16.9.2014 19:00 Divadlo Bez zábradlí

Co se stane, když manželé dostanou divadelní abonentky v hledišti každý jinam a on dostane mladou půvabnou sousedku. Jejich vztah se během sezóny vyvíjí a mají na to vliv i uváděné hry na jevišti, což umožňuje rozehrání široké škály hravosti, fantazie a humoru. Divadelní diváci! Jak zvláštní a nevyzpytatelné společenství! Každý z nich si nese do divadla svoje úzkosti, radosti, starosti i naděje. Do tohoto prostředí divadla umístil Antonín Procházka děj této komedie.


Autor vychází, podle jeho vlastních slov, ze skutečné události. "Bývalá pokladní paní Villová mi vyprávěla, jak jedni manželé, kteří léta chodili do divadla, propásli výměnu legitimace. Dostali sice abonentky, ale každý na jiné straně řady. A ten pán se zamiloval do své nové sousedky. A tak mě napadlo, jak se asi ten jejich vztah během sezóny vyvíjel."

Stručný obsah hry

Hlavní postavou je Ríša. Není náhodným divákem, ale tím, kterého abonentní legitimace opravňuje k pravidelným návštěvám divadla. Sledujeme nejen situace způsobené změnou sedadel, ale i jak divadlo prostupuje jeho životem. Vytržení ze zaběhnutého světa jistot do lákavého, ale nebezpečného citového dobrodružství se s děním jeviště organicky prolíná. Divadlo se stává osobním prožitkem, osobní prožitek divadlem.

Délka představení: 2 hod., přestávka 20 min.

Autor: Antonín Procházka
Režie: Antonín Procházka
Scéna: Karel Glogr
Kostýmy: Lenka Tesařová

  • Václav Vydra
  • Týna Průchová
  • Jana Boušková
  • Vilém Dubnička
  • Antonín Procházka
  • Anna Rauschová
  • Dominika Elischerová
  • Pavla Bečková

Fotografie a videa

Divadlo Bez zábradlí

divadlo-bez-zabradli-6.jpg
V Divadle Bez zábradlí, které patří Karlu Heřmánkovi, působí silná herecká jména. V souboru působí například Jiří Bartoška, Václav Vydra a Veronika Freimanová či Dana Morávková. Divadlo se zaměřuje na lehčí žánry, jako jsou komedie. Nastudované hry jsou tak v podání ostřílených herců opravdovým zážitkem.
Mapa - Divadlo Bez zábradlí

Jungmannova, 110 01, Praha 1

Telefon: +420 224 946 436
E-mail: info@bezzabradli.cz
Web: http://www.bezzabradli.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz