Datum a čas konání Místo konání Vstupenka
20.9.2016 19:00 Divadlo ABC Vstupenky
14.6.2016 19:00 Divadlo ABC Vstupenky

Na počátku byla skutečná událost, která se stala námětem pro film a později i základem úspěšné divadelní hry. Dámy v letech z jednoho venkovského hnízda, kde není příliš bohatý společenský život, se domnívají, že mají své nejlepší časy za sebou. Každá z nich se musí vyrovnávat s nějakou těžkou životní situací – odchodem dítěte, smrtelnou nemocí manžela, krachem živnosti, manželskou nevěrou – a to bez naděje, že jednou bude líp a že ještě za nějakým rohem čeká nový a lepší život. Nápad nafotit kalendář s akty je bláznivý úlet, který se postupně promění ve velkolepou vzpouru proti osudu, proti stáří, proti životní marnosti. Není tak důležité, že kalendář promění ospalé městečko v metropoli a dámy z farního spolku v mediální celebrity, jako to, že jeho prostřednictvím najdou, ve stínu smrti, znovu ztracenou svobodu, hravost, nová přátelství, nové sny a novou naději. Pro Divadlo ABC hru nastudoval v české premiéře režisér Ondřej Zajíc.


Něžná a jímavá komedie o ženách, které jsou pro dobrou věc ochotny udělat to, co by je nenapadlo ani v těch nejodvážnějších snech.

Délka představení: 2 h 50

Premiéra: 19.03.2011

Režie: Ondřej Zajíc
Překlad: Pavel Dominik
Dramaturg: Věra Mašková
Scéna: Tomáš Moravec
Kostýmy: Michaela Červenková

Maria: Hana Doulová
Chris: Veronika Gajerová
Annie: Dana Batulková
Cora: Radka Fidlerová
Ruth: Jitka Smutná
Celia: Kateřina Macháčková
Jessie: Lenka Termerová
John Clarke (manžel Annie): Jan Vlasák / Zdeněk Dolanský
Lawrence: Pavel Juřica
Brenda Hulse: Luba Skořepová
Rod Harper: Stanislav Lehký
Lady Cravenshire: Jana Drbohlavová
Liam: Zdeněk Vencl
Elaine: Daniela Choděrová



Divadlo ABC

divadlo-abc-1-1.jpg
Divadlo ABC bylo roku 2006 včetně souboru sjednoceno s divadlem Rokoko. Obě divadla stále působí pod hlavičkou Městských divadel pražských. V divadle hraje celá řada výrazných hereckých osobností, mezi nimi například Dana Batulková, Jitka Smutná nebo Jan Vlasák. K oblíbeným inscenacím patří například Shirley Valentine nebo Sen čarovné noci. Několikrát do měsíce jsou tu na programu také dopolední představení pro školy či prohlídky zákulisí divadla.
Mapa - Divadlo ABC

Vodičkova, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 115
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: http://www.mestskadivadlaprazska.cz/abc

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz