Kulturní dům Šeříková

Šeříková, 326 00, Plzeň, Tel.: +420 604 870 068, michal@serikovka.cz
Plzeň/Společnost - Plzeň




Kulturní dům Šeříková

kulturni-dum-serikova-1.jpg
Kulturní dům Šeříková se nachází ve stejnojmenné ulici v Plzni. Velký sál kulturního domu nabízí prostory pro pořádání kulturních akcí, jako jsou koncerty, plesy, maturitní plesy, taneční akce, divadelní představení. Je vhodný také pro přednášky, školení, besedy, schůze a podobně.
Mapa - Kulturní dům Šeříková

Šeříková, 326 00, Plzeň

Telefon: +420 604 870 068
E-mail: michal@serikovka.cz
Web: http://www.serikovka.cz


Prostory lze využít i pro akce sportovního charakteru, výstavy či nejrůznější prezentace. Samozřejmostí je audio – vizuální technika pro nejnáročnější požadavky, od mluveného slova až po velký koncert nebo ples, včetně profesionálního ozvučení a nasvícení.

Kapacita velkého sálu je 260 osob při divadelní úpravě (řady na sezení - např. divadlo, kino, přednáška) a až k 700 osob při koncertním uspořádání (koncert, zábava, výstava), tedy volné stání v celém prostoru Šeříkovky. Zvýšená galerie s pevnými boxy na sezení přímo na sále (možno využít např. pro V.I.P. hosty) s kapacitou 45 míst a možností rozšíření přidáním stolů a židlí na 70 míst umožňuje nejlepší výhled na pódium i sál.

Součástí velkého sálu je předsálí / foyer, disponující vlastním barem, čtyřmi boxy na sezení o kapacitě 34 osob a galerií v patře pro 78 osob.

Šeříkovka žila od položení základního kamene dne 14.5.1971 bez zásadnějších oprav a proto byly v létě roku 2013 dokončeny stavební práce, které měli za úkol kompletní postavení nového sociálního zázemí pro návštěvníky velkého sálu a rozšíření o bezbariérové WC. Stejně jako postavení nových sociálních zařízení v prostoru pivnice. Velký sál Šeříkovky je tedy již plně bezbariérový s odpovídajícímí parametry kulturního sálu.

V současné době probíhají jednání s vlastníkem objektu o zásadní rekonstrukci a modernizace velkého sálu. Ta je plánovaná na rok 2014 - 2015 a přinese zásadní rozšíření prostor, navýšení kapacity a vznik důstojného, kvalitního kulturního místa nejen pro občany Slovan, ale i celé Plzně.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz