Radiopalác

Vinohradská, 120 00, Praha 2, Tel.: +420 601 573 940, radiopalac@centrum.cz
Praha 2/Společnost - Praha 2




Radiopalác

radiopalac-1.JPG
Budova Radiopaláce se nachází ve Vinohradské ulici v Praze. Historická budova Radiopaláce jako jedna z předních kulturních a společenských domů v Praze je jedinečná nejen svými reprezentativními a elegantními rondokubistickými prostorami. Půvabné interiéry Velkého a Malého sálu lze využít společně i odděleně, protože každý sál má vlastní bar, zázemí a je zvukově izolovaný.
Mapa - Radiopalác

Vinohradská, 120 00, Praha 2

Telefon: +420 601 573 940
E-mail: radiopalac@centrum.cz
Web: http://www.radiopalac.cz


Radiopalác dokáže splnit jakékoliv požadavky či přání a je vhodným prostorem pro pořádání všech typů akcí a produkcí jako jsou plesy, koncerty, firemní akce a setkaní, aukce, divadelní představení, semináře, kongresy a konference, gala večeře a rauty, benefice, svatby, přednášky a semináře, taneční vystoupení a soutěže, prezentace, teambuildingové aktivity, film Productions, tiskové konference, focení, módní a prezentační přehlídky, tematické párty a další.

Radiopalác pochází z dílny významného českého architekta Aloise Dryáka, jehož tvorba výrazně zasáhla do podoby Prahy, Brna i dalších českých měst.
 
Mezi Dryákovo dílo se vedle Radiopaláce např. řadí architektonické řešení dvou z nejznámějších pražských pomníků: pomníku svatého Václava a pomníku Františka Palackého, či výstavba Hotelu Central v Hybernské ulici a řada dalších staveb. Monumentalita Dryákovy tvorby, jež se vyznačovala především svojí nadčasovostí, vytříbeným vkusem a funkčností, je patrná i u budovy Radiopaláce, který se právem řadí mezi přední skvosty rondokubistické architektury.
 
Radiopalác s podtitulem Dům zaměstnanců pošt a telekomunikací byl vystavěn v roce 1922-1925 jako společensko-kulturni dům a jeho jméno je již záhy po jeho dostavbě do současnosti spojováno s významnými společenskými událostmi, koncerty a vystoupeními slavných umělců. Nyní Radiopalác navazuje na svou dlouholetou tradici kulturně společenského centra, kterým vždy byl a který i Vám nabízí možnost vepsat kousek své historie do stěn této slavné budovy.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz