Noční prohlídka chrámu sv. Barbory a kostela sv. Jakuba s varhaní produkcí


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Zažijte unikátní a neopakovatelnou atmosféru noční prohlídky a navštivte najednou hned dva skvosty kutnohorské sakrální architektury - chrám svaté Barbory a kostel svatého Jakuba. Noční prohlídka začíná před hlavním portálem chrámu svaté Barbory. Průvodce vás uvede do setmělé katedrály, kde budete mít jedinečnou příležitost vychutnat si zvláštní atmosféru, kterou za denního světla nezažijete.


Po krátkém hudebním úvodu vás čeká prohlídka přízemí i vyšších pater katedrály včetně kůru s varhanami. Posléze prohlídka pokračuje procházkou přes sochami zdobenou galerii podél Jezuitské koleje a romantickými uličkami historického centra až k majestátnímu kostelu svatého Jakuba. Zde Vás čeká další výklad průvodce a pak již následuje varhanní koncert.

  Otvírací dny Čas prohlídky
Doba prohlídky
Červenec - Srpen
St 20:00 cca 150 minut


Chrám sv. Barbory

chram-sv-barbory-5.JPG
Chrám svaté Barbory byl vždy symbolem města, hrdostí Horníků a dodnes zůstává nejznámější kutnohorskou stavbou. Svatobarborský chrám je považován za nejoriginálnější pozdně gotický chrám katedrálního typu v Evropě, tj. s věncem kaplí kolem hlavního oltáře. Stavba se stala výrazem někdejšího bohatství a moci města.
Mapa - Chrám sv. Barbory

Barborská, 284 01, Kutná Hora

Telefon: +420 775 363 938
E-mail: info@khfarnost.cz
Web: http://www.khfarnost.cz/wordpress/?page_id=15

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz