Prohlídka muzea


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


V interiéru hradu se nachází rozsáhlé muzeum českého venkova. Tato stálá expozice zahrnuje okolo 4 000 exponátů, které pochází z celé České republiky i ze Slovenska a ukazuje každodenní venkovský život v období mezi 17. a 20. stoletím. Při prohlídce s průvodcem navštívíte dílny tradičních řemesel, obytné světničky vybavené malovaným nábytkem, selskými kroji a dalšími předměty lidové kultury.


Uvidíte zde také místnosti s ukázkami lidových nástrojů, výrobků a zařízení používaných v každodenním životě. Některé vystavené exponáty jsou dokonce prodejné.

Dílny tradičních řemeselníků, mezi které patří například kovář, mlynář, pekař, řezbář, bednář, řezník, kolář, brusič nebo švec, můžete shlédnout na Hradě Červený Újezd.

Navštívíte také obytné světničky z krajů Podkrkonoší, Chodska, Litomyšlska, Chebska, Moravy a Slovenska. Světničky jsou vybavené malovaným nábytkem, selskými kroji a dalšími předměty lidové kultury.

Vstupenky do muzea si můžete zakoupit v pokladně na nádvoří hradu spolu s pohlednicemi, turistickými vizitkami a upomínkovými předměty.

  Otvírací dny Čas
Celoročně So + Ne 9:00 - 16:00

Pozn.: Od 1.4.2015 do 31.10.2015 je otevřeno i v pátek.


Fotografie a videa

Hrad Červený Újezd

hrad-cerveny-ujezd-1.jpg
Komplex, který dnes plní funkci hradu, muzea a skanzenu, byl vystavěn v roce 2003 a přibližuje venkovský život od 17. do počátku 20. století. Areál leží jen několik kilometrů západně od Prahy v obci Červený Újezd. Kromě romanticky pojatého hradu zde v místní zahradě vznikl také skanzen, který tvoří ukázku venkovského života našich předků. Zahradní flóru tvoří na 1 000 druhů rostlin, z říše zvířat lze zde vidět zástupce skotu.
Mapa - Hrad Červený Újezd

U Větráku, 273 51, Červený Újezd

Telefon: +420 312 698 924
E-mail: info@hrad-cervenyujezd.cz
Web: http://www.hrad-cervenyujezd.cz

Více o místě konání

Podobné akce
Mariánské Lázně, 353 01, Mariánské Lázně

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz