Výstava v galerii "Telčí po stopách filmu"


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Nová expozice v zámecké galerii „Telčí po stopách filmů“ naváže na prezentaci filmových kostýmů a rekvizit z pohádky „Jak se budí princezny“, která byla k vidění právě v loňském roce. Expozice připomene Telč, která je známá nejen jako kulturní památka dědictví UNESCO, ale rovněž se řadí i mezi jedny z nejvyhledávanějších lokalit v České republice pro natáčení filmů, a to jak dříve, tak i dnes.


Expozice opět poodhalí návštěvníkům filmové zákulisí z filmů či pohádek, které vznikly v lokaci zámku či v okolí Telče.  Výstava bude rozčleněna do sedmi místností, kde bude návštěvníkům připomenuto, které významné filmy či pohádky vznikaly v Telči. Těšit se můžeme na pohádku Pyšná princezna (1952), Až přijde kocour (1963), ale i méně známé zahraniční filmy jako Woyzeck, (1979), Triptych o lásce (1980), nebo si připomene i veřejně známé a populární, o nichž jen málokdo ví z řad veřejnosti, že vznikali v Telči např. Helimadoe, či Bathory a mezi nejnovějšími Borgia či právě v distribuci nejnovější zahraniční film „Angelika“, který se natáčel v Telči jako mezi posledními v loňském roce.

Výstava kostýmů a rekvizit z filmů bude doplněna o zajímavosti z natáčení či příprav formou fotopanaléží a fodokumentací.

Výstava vznikla opět ve spolupráci se Studiem Barrandov a.s. – divize fundus.

  Otvírací dny Čas Poslední prohlídka
Duben, Říjen Út - Pá 10:00 - 16:00 15:30
Květen, Červen, Září Út - Pá 10:00 - 17:00 16:30
Červenec, Srpen Út - Pá 9:00 - 18:00 17:30


Zámecká galerie Telč (zámek)

zamecka-galerie-telc-1.jpg
Zámecká Galerie je umístěna v zahradním ochozu zámku v Telči. Na začátku června 2007 byla veřejnosti zpřístupněna nová expozice v Zámecké galerii. Jde o třetí prohlídkovou trasu námětově volně navazující na trasu B – byt posledních majitelů Podstatských. Název expozice Příběh zámku Veselíčko - soubor původního vybavení a obrazů skrytých půl století v telčském depozitáři napovídá, že návštěvníkům je přiblíženo dnes již téměř neznámé šlechtické sídlo, v minulosti s Telčí rodově i majetkově spojené. Veselíčko leží nedaleko Lipníku nad Bečvou na úpatí Oderských hor.
Mapa - Zámecká galerie Telč (zámek)

náměstí Zachariáše z Hradce, 588 56, Telč

Telefon: +420 724 343 244
E-mail: info@zamek-telc.cz
Web: www.zamek-telc.eu

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz