Saunový svět


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Aquapark Olešná nabízí svým návštěvníkům finskou saunu, tureckou parní lázeň se světelnou terapií, slanou římskou lázeň či infrakabiny. Nesmí chybět ani ochlazovací bazének, ochlazovací sprchy a ochlazovací džber. K dispozici je také sauna bar s výběrem nápojů a drobného občerstvení. Přijďte si zarelaxovat a uvolnit unavené svaly a zklidnit vystresované tělo.


Saunařské desatero aneb správný postup lázně v sauně:

  1. Před vstupem v šatně odložte veškerý oděv, prádlo a ozdoby (šperky, hodinky a jiné), vezměte si ručník, prostěradlo.
  2. V očistných sprchách se důkladně omyjte mýdlem, osprchujte se teplou vodou a před vstupem do prohřívárny se osušte.
  3. Při první návštěvě prohřívárny si sedněte nebo lehněte na vlastní prostěradlo, které umístěte pod celé své tělo včetně chodidel. Optimální teplota je 75°C (cca 1m nad podlahou). Při pocení je třeba masírovat pokožku rukama nebo vlastním kartáčem.
  4. Po odchodu z prohřívárny (doba pobytu optimálně 12-15 min) si teplou vodou osprchujte celé tělo a jděte se ochladit do ochlazovacího bazénku. K ochlazení můžete použít i sprchu.
  5. Do bazénku vstupujte pomalu a ponořte pod vodu celé tělo včetně hlavy.
  6. Před dalším vstupem do prohřívárny se osušte a lehněte si na vyšší pryčnu. Teploty nad 90°C nejsou vhodné. Vyšším teplotám je lépe vystavovat končetiny než hlavu.
  7. Střídání prohřátí a ochlazení se obvykle opakuje 3x. Malé děti by se měly saunovat na nejnižší pryčně po kratší dobu (cca 8 min). Po posledním prohřátí a ochlazení se osprchujte vlažnou vodou a omyjte vlasy šamponem.
  8. Do odpočívárny vstupujte po dostatečném ochlazení, na lehátku se přikryjte a odpočívejte. Dopřejte klid sobě, ale i ostatním.
  9. Vypocené tekutiny doplňujte minerálními vodami a ovocnými šťávami. Měli byste doplnit stejné množství vody, které jste vypotili. Při dodržení zásad je to asi 2,5l-3l vody.
  10. Po sauně vynechte intenzivní tělesnou námahu. Vhodná je chůze pěšky k domovu. Vysušenou pokožku je dobré ošetřit krémem. Pokud následuje nerušený spánek, je skvělý pocit ze saunování zaručen.
Otvírací dny Čas  Typ
Po + Út 14:00 - 21:00 Smíšená
St 14:00 - 21:00 Ženy
Čt 14:00 - 21:00 Muži
Pá - Ne 12:00 - 21:00 Smíšená

Sauny

Finská sauna

Turecká parní lázeň se světelnou terapií

Slaná římská lázeň

Infra kabiny

Ochlazovací bazének, ochlazovací sprchy (i s regulací teploty vody), ochlazovací džber

Sauna bar s výběrem nápojů a drobného občerstvení



Aquapark Olešná

aquapark-olesna-2.jpg
Aquapark Olešná ve Frýdku Místku nabízí návštěvníkům rekreační a relaxační vyžití v krytém i letním aquaparku. Naleznete zde bazén 28,5 x 18 m, obří tobogán 90 m, divokou řeku 23 m, vodní chrliče a děla, lavice a masážní trysky, houpací bazén, proudový kanál, perličkovou koupel, masáže nohou, whirlpool, šplhací síť, dětský nerezový bazén s vodními atrakcemi, parní a infra kabiny a finskou saunu a řadu doplňkových služeb.
Mapa - Aquapark Olešná

Nad Přehradou, 738 01, Frýdek-Místek

Telefon: +420 558 638 754
E-mail: sportplex@sportplex.cz
Web: http://aquapark-olesna.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz