Expozice archeoparku


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Expozice Archeoparku je rozdělena do dvou částí – vnitřní a venkovní. V rámci venkovní expozice je možné si prohlédnout ukázky pravěkých staveb, jako je neolitický a eneolitický dům, polozemnice ze starší doby železné, rondel, výrobní areály a pravěké pohřebiště s mohylami. Vnitřní expozice se skládá ze tří částí, které představují podzemí, život a duchovní svět prehistorických lidí.


Expozice Archeoparku je rozdělena do dvou částí – vnitřní a venkovní. V rámci venkovní expozice je možné si prohlédnout ukázky pravěkých staveb, jako je neolitický a eneolitický dům, polozemnice ze starší doby železné, rondel, výrobní areály a pravěké pohřebiště s mohylami. (Nejen) pro dětské návštěvníky jsou připraveny praktické ukázky nejrůznějších pravěkých činností – drcení obilí, broušení kamenných seker, výroba keramiky, spřádání lněné nitě, tkaní na pravěkých stavech, obdělávání pole dřevěnými nástroji nebo práce s replikami pravěkých seker.

Vnitřní expozice se skládá ze tří částí, které představují podzemí, život a duchovní svět prehistorických lidí. Toto dělení navíc reprezentuje i metody archeologické práce: výzkum památek ukrytých pod zemí – rekonstrukce objektů na povrchu – pohled letecké archeologie. Součástí expozice jsou i osm metrů dlouhý model pravěké krajiny, rekonstrukce archeologických vykopávek, jeskyně s pozůstatky zvířat a lidí, výstavní a projekční sál.

  Otvírací dny Čas
Duben - Červen So + Ne 9:00 - 17:00
Červenec - Srpen St - Ne 9:00 - 17:00
1. 9. - 22. 12. So + Ne 10:00 - 15:30
2. 1. -31. 3. 2015 So + Ne 10:00 - 15:30


Archeopark pravěku Všestary

archeopark-praveku-vsestary-3.jpg
Unikátně zařízený archeopark ve Všestarech u Hradce Králové je u nás jedinečný svojí komplexností. Jeho cílem je seznámit návštěvníky s životem v pravěku prostřednictvím tzv. živé archeologie.


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz