Expozice Moravského Kravařska


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Výstavní expozice Moravského Kravařska je rozdělena do 4 tématických celků: galerie osobností, Moravské Kravařsko, bartošovický zámek vč. minulosti a přítomnosti Poodří, vojenská historie a lazaretní pokoj


Muzeum  na  zámku v Bartošovicích představuje expozici v prostorách druhého podlaží objektu bartošovického zámku, ve které místní akční skupina veřejnosti představuje nejen historii a současnost kraje bývalého Moravského Kravařska, ale také poukazuje na bohatou kulturní historii samotných Bartošovic a nejbližšího okolí.

Samostatným oddílem se expozice vyjadřuje rovněž k období bitvy u Slavkova, jejíž předehra i důsledky se kolem roku 1805 nevyhnuly ani místnímu kraji. Stručně jsou také zmíněny přírodní poměry Moravského Kravařska a současné oblasti Poodří a Regionu Poodří.

  Otvírací dny Čas  
květen - říjen
Út - Pá 10:00 - 15:00 jen na základě objednávky
květen - říjen So + Ne 11:00 a 13:00  

Fotografie a videa

Zámek Bartošovice

bartosovice.jpg
Nedávno zrekonstruovaný zámek Bartošovice se nalézá uprostřed stejnojmenné obce a tvoří tak její dominantu. Zámek byl vyhlášen kulturní památkou, je v majetku obce a nalézá se v něm ubytovací turistické zařízení. Kolem zámku se rozkládá krajinářský park s mnoha vzácnými stromy.

Podobné akce
Mariánské Lázně, 353 01, Mariánské Lázně

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz