Kino Světozor Praha

Vodičkova, 110 00, Praha 1, Tel.: +420 608 330 088, info@kinosvetozor.cz
Praha 1/Film / Kino - Praha 1




Kino, které se stalo synonymem pro projekci premiérových artových snímků, se do nynější role probudilo relativně nedávno. Do roku 2004 se kino Světozor pralo spíše s konkurencí multiplexů a velkých multikin obecně.

V době před revolucí patřilo kino Světozor ke klasice pražských kin a řadilo se spíše mezi ta menší a s masovým repertoárem. Až v roce 2004 s novým provozovatelem se Světozor stal oázou pro náročnějšího diváka v centru Prahy. Od té doby razí svou vlastní cestu, kterou je vybočení z ryze komerčního obsahu, který nabízejí velká kina. Kinoautomat, uvedený poprvé roku 1967 v Montrealu na mezinárodní výstavě EXPO, se díky tomu dočkal obnovené premiéry v roce 2007.

Po nástupu digitální techniky do kinosálů Světozor rozběhl projekt přímých přenosů z Národního divadla v Londýně. Činoherní a muzikálová představení diváci sledují v HD digitální kvalitě, některé přenosy se pak opakují ze záznamu.

Významnou částí repertoáru jsou tematické festivaly nebo přehlídky téměř neznámých národních kinematografií, jako je třeba íránská. Cykly Koncert nebo Balet v kině zase uvádí záznamy zvlášť povedených vystoupení kapel a souborů.

Kino Světozor má dva kinosály – velký s kapacitou 356 míst a malý o 50 místech. V roce 2008 prošlo kino moderní rekonstrukcí. Ve foyer je malý bar, kde lze příjemně posedět. Oba sály jsou plně digitalizovány podle formátu DCI.


Fotografie a videa

Podobná místa
Františka Křížka, 170 00, Praha 7
Arkalycká, 149 00, Praha 4
Vinohradská, 130 00, Praha 3
nám. Soukenné, 460 01, Liberec

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz