Kino Metropol Olomouc

Sokolská, 779 00, Olomouc, Tel.: +420 585 222 466, info@kinometropol.cz
Olomouc/Film / Kino - Olomouc




Kino Metropol Olomouc

kino-metropol-olomouc-1.jpg
Metropol v Olomouci je kinem s dlouhou historií, která sahá až do 30. let minulého století. V uplynulých 20 letech však prošlo několika výraznými modernizacemi. Jeho program je určen pro širokou diváckou skupinu, promítá především nejnovější hity z české i zahraniční produkce. Kromě toho uvádí například i přímé přenosy z nejslavnějších světových operních stánků. Dramaturgie nezapomíná ani na nejmenší diváky, kterým jsou určena sobotní představení.
Mapa - Kino Metropol Olomouc

Sokolská, 779 00, Olomouc

Telefon: +420 585 222 466
E-mail: info@kinometropol.cz
Web: http://www.kinometropol.cz/


Olomoucké kino Metropol je plně digitalizované a s 533 sedadly v sále se řadí k těm větším. Kromě profesionální digitální promítačky je zde i možnost projekce z  DVD či Blu-ray disků nebo třeba posezení v kinokavárně, která je moderně zrekonstruována a nabízí kromě dobré kávy i dětský koutek. Kino je plně digitalizované podle standardu DCI, na svém programu tak nabízí především filmové novinky. Svou dramaturgií se však snaží oslovovat i jiné cílové skupiny, jako jsou děti nebo senioři.

Kino se účastní i pravidelných filmových přehlídek, jmenovat lze například Jeden svět nebo Academia film Olomouc. Kino je součástí mezinárodní organizace, která finančně pomáhá s projekcemi evropských filmů.

Kino Metropol v Olomouci je posledním z původních kin, která existovala v moravské metropoli Olomouc. Kořeny tohoto filmového stánku spadají do třicátých let minulého století. Tehdy se dnešní kino Metropol nazývalo Bio Sokol. Toto jméno neodkazuje na Tělovýchovnou jednotu Sokol jen tak. Byly to právě jednoty jako Sokol, Orel nebo spolky invalidů, které získávali v dobách první republiky licence na provozování této živnosti. 


Fotografie a videa

Podobná místa
Františka Křížka, 170 00, Praha 7
Arkalycká, 149 00, Praha 4
Vinohradská, 130 00, Praha 3
nám. Soukenné, 460 01, Liberec

Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz