GALAKONCERT FESTIVALU TIME PORTAL


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Program:


1 část - Každá skupina má 10 minut na vystoupení.

V přestávce mezi vystoupení skupin - rekonstrukce společenských tanců 19 století pod doprovodem Vídeňského Císařského Symfonického orchestru.

Velká přestávka - Během přestávky prezentace projektu pro všechny zájemce, výstava fotografií a videozáznamů za sezónu 2019

2 část - Každá skupina 10 minut na vystoupení.

Ocenění vítězů. Každá skupina hraje 2 díla - svůj vlastní hit, a také dílo za doprovodu Vídeňského Císařského Symfonického orchestru.

Time Portal si vyhrazuje právo změnit složení soutěžících.

Hudební doprovod:

KaiserWalzer Orchestra - Orchestr založili před 7 lety nejlepší členové orchestru St. Pölten Stadttheater. Hudebníci mají spoustu zkušeností s operetními zvuky a hraním válečků. Orchestr hraje řadu koncertů, operetních představení v Dolním Rakousku a ve Vídni. Všechny tyto roky, „Kaiserwalzer“ hraje na Silvestra koncerty ve Vídni. Pummerin s Donauwalzerem na Stephansplatz může být letos skutečně slyšet, a to nejen v televizi.

Soutěžící skupiny:

INDIALUCIA - Indialucia - mezinárodní hudební projekt flamenkového kytaristy Miguela Czachowského, je zároveň první kapelou, která dokázala úspěšně zkombinovat indickou hudbu s flamencem z Andalusie a od roku 1999 koncertuje po celém světě. Jejich koncertní repertoár vyjadřuje lidská i hudební fúze těchto kultur nutí diváky zažít stimulující směs extrémně bohatých kulturních tradic. Improvizace a rytmus jsou společné prvky obou stylů a jsou nezbytné pro další existenci této hudby. Kromě tradičních prvků indické a flamenkové hudby obohacují zvuk jazzovým pianem, basovou kytarou, flétnou a tancem. V roce 2016 zahájili turné s klasickými orchestry, což dalo nový rozměr symfonické hudbě. Vydali dvě oceněná alba, Indialucia a Acatao. Oba získali ocenění jako druhé nejlepší album roku od Polského rozhlasu. Hudba byla použita jako soundtrack pro americký film Boondock Saints II.

The CELLO Boys - Slavný český duet složený ze dvou violoncellistů, kteří hrají nejen klasiku, ale i moderní aranžmá z populární hudby, rockových klasiků a mnoho dalšího.

Valeriya Chernaya - Valeriya Chernaya doprovázená dvěma kytarami a klavírem. S koncertním programem "Zlaté moře romantiky ...". Je performerkou starověkých a moderních, ruských a romských románů a balad. Vítěz 1. ročníku mezinárodní soutěže Volga Romances „Autumn Romance voice“ v roce 2018.

Duo Budnetsky Gavrouc - Hudební repertoár duetu se týká zralého a pozdního romantismu, evropských národních škol XIX-XX století a ruské hudby dvacátého století. V pokladnici hudebníků jsou ceny na prestižních soutěžích komorních souborů a duetů v Rusku, Belgii, Bělorusku, Francii, Monaku, Rakousku, Itálii. Koncertní činnost dua zahrnuje také velkou geografii: zahrnuje turné po Německu, Kolumbii, Španělsku, Litvě, Moldavsku, Rumunsku a festivaly ve Francii, Kanadě, Itálii a Rusku.

The Street Whispers - The Street Whispers je kapela, kterou vytvořili tři dychtiví muzikanti a přátelé, kteří se rozhodli tyto hudební talenty sjednotit a navrhnout skupinu provádějící sofistikovanou hudbu širokého stylistického spektra. Považují hudbu za komplementární existenci. Představují nejen klasickou hudbu, folkovou, tangovou, jazzovou, klezmerskou a latinskoamerickou hudbu, ale také míchají různé styly, aby vytvořili své vlastní jedinečné tóny. Členy kapely jsou absolventi známých polských hudebních škol a hudebních akademií. Jejich umělecká produkce se skládá z různých festivalů a představení na mnoha evropských pódiích i mimo ni. Jsou také laureáti prestižního festivalu 2018 PiF Castelfidardo ve dvou kategoriích - světová hudba a jazz. Zajímavým faktem o Street Whispers je, že byl vytvořen v roce 2012, aby zakusoval na ulicích Salcburku během Mozartova festivalu, ale v dnešní době jde o aktivitu daleko za pouliční umění.

ILYA KONDRATIEV - Klavírista Ilya Kondratiev je držitelem cen takových renomovaných soutěží, jako je Mezinárodní klavírní soutěž F. Chopina, Mezinárodní klavírní soutěž F. Liszta, Mezinárodní klavírní soutěž páté Tbilisi, Birminghamská mezinárodní Klavírní soutěž a Mezinárodní klavírní soutěž Ile-de-France. Je také vítězem soutěže Beethoven Senior Intercollegiate a soutěže Chappell Medal Piano. Ilya Kondratiev je podporována Nadací Henryho Wooda Trusta, Nadace budoucnosti Ruska, Nadace Talent Unlimited a Nadace Mark Zetland. V roce 2010 získal stipendium DAAD ke studiu v Německu v roce 2011. Studoval na Moskevské státní konzervatoři Čajkovského a na Samara College of Music. Získal Master of Performance na Královské hudební škole v Londýně a nyní sleduje vysokoškolský umělecký diplom pod vedením Vanessy Latarche. .


Fotografie a videa

Palác Žofín

palac-zofin-1-1.jpg
Novorenesanční palác Žofín je jeden z nejvýznamnějších architektonických skvostů. V paláci Žofín se konají důležitá společenská setkání, kongresy, koncerty či plesy. Velký sál paláce Žofín pravidelně hostí největší osobnosti z ekonomického, politického a kulturního života od nás i ze zahraničí.
Mapa - Palác Žofín

Slovanský ostrov, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 924 112
E-mail: pokladna@zofin.cz
Web: http://www.zofin.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz