NAMGAR


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Skupina Namgar, v překladu bílý oblak, je fúzí burjatsko-mongolské tradice a moderních rockových / jazzových prvků s pronikavým ženským hlasem Namgar, hvězdou burjatské tradiční a moderní hudby spojenou s kombinací tradičních i moderních nástrojů. Vznikla v roce 2001 a za dobu své existence si našla významné místo na hudební scéně. Hlas Namgar Lhasaranové narozené na pomezí Burjatska, Mongolska a Číny, je stejně obrovský jako její sibiřská země. Tato vokalistka a instrumentalistka Buryatu šéfuje skupině Namgar, která spojuje tradiční burjatskou a mongolskou hudbu s prvky popu, jazzu, folku, ambientních zvuků a art-rock. Kapela využívá tradičních mongolských nástrojů, včetně yatagu, chanzy spolu s elektrickými basy a bicími, aby se spojily v jedinečný zvuk. Melodická hudba, kterou vytváří Namgar, vychází z hudby, kterou Nagmar Lhasaranová slyšela jako dítě od svých prarodičů a otce. Písně v moderních aranžmá vycházejí ze starých burjatské příběhů a mýtů starých mongolských bojovníků, šampionů, koní a slavných bitev.


Namgar jsou pravidelnými hosty hudebních festivalů v Norsku, Malajsii, Kanadě či USA a do dnešního dne vydali čtyři alba s názvy Hatar, Nomad, The Dawn of the Foremothers a Nordic Namgar.


Fotografie a videa

Futurum Music Bar

futurum-1.JPG
Futurum Music Bar je jedním ze starých, ale stavebně i programově zmodernizovaných klubů. Kromě pravidelných 80’s & 90’s párty v pátek a sobotu tu běží koncerty menších domácích i zahraničních kapel. Akcí je tu přibližně 20 do měsíce. Stylově se dá produkce popsat jako mix disco, oldies, popu, rocku, rock 'n' rollu a soulu.
Mapa - Futurum Music Bar

Zborovská, 150 00, Praha 5

Telefon: +420 724 337 184
E-mail: futurum@musicbar.cz
Web: http://futurum.musicbar.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz