ERIC CLAPTON TRIBUTE WITH CLIFF STEVENS


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


V sobotu 15.12.2018 zavítá do Mersey celosvětově ceněný Eric Clapton Tribute band v čele se slavným bluesovým kytaristou Cliffem Stevensem. Zážitek z koncertů této skupiny je téměř k nerozeznání od originálu, a proto pravidelně vyráží na evropskou a severoamerickou tour.


Tento koncert bude zároveň oficiální afterparty po koncertu The Sweet, kteří vystoupí v Sono Centru.

Cliff Stevens, původem z Kanady, se věnuje hudbě profesionálně více než 35 let. Jako většina bluesových kytaristů, strávil také on většinu kariéry po boku mnoha kapel a okusil si hraní jak před 14 000 diváky na International Jazz Festivalu v Montrealu, tak před 14 opilci v městečku Moose Jaw.

Mezi jeho největší vzory a zdroje inspirace patřili hlavně Johnny Winter a samotný Eric Clapton.

Nejkrušnější období kariéry si prožil na přelomu 70. a 80. let, kdy koncertoval dlouhé měsíce 6 dní v týdnu. Aby vše ustál, kombinoval hojně alkohol s drogami. Náročný životní styl si ovšem vyžádal svou daň a Cliff si musel dát pauzu od hraní a koncertování.

Od roku 82 do 85 se tedy živil jako taxikář v Torontu. Během té doby se navíc vrátil na vysokou školu a dokončil magisterské studium v oboru Music and Education. Zde si rozšířil hudební obzory a kromě bluesu pronikl naplno i do jazzu.

Stevensova sólova kariéra nabrala na obrátkách od roku 1998, kdy vydal dvě písně Said the Wrong Thing a Crying My Heart Out, které se objevily na kompilačním CD s názvem Preservation Blues Review. 2009 vydává svoje debutové album pojmenované jednoduše Cliff Stevens, které v hitparádě New CD chart strávilo 18 měsíců v TOP 100. Na albu je 15 písní a prestižní Gala Lys Blues jej dokonce nominovala na album roku.

Real Blues Magazine zařadil album do 10 nejlepších v Kanadě vydaných toho roku a samotného Stevense do 10 nejlepších bluesových kytaristů. Píseň Don’t Walk Away z téhož alba byla navíc nominována na nejlepší originální píseň.

Se svým precizním kytarovým i hlasovým projevem je považován za nejlepšího interpreta Claptonových písní.

Loni Stevens nahrál svoje druhé sólové album Grass Won’t Grow, jehož písně nám přijede představit.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz