FILM MUSIC NIGHT


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


FILM MUSIC NIGHT


Impozantní audiovizuální šou plná těch nejznámějších filmových melodií, i melodií známých z dřívějších časů spíše z televize.

02.11.2018 – Zlín, Kongresové centrum

04.11.2018 – Brno, Sono Centrum

14.11.2018 – Praha, Divadlo Hybernia

30.11.2018 – Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Vysoká umělecká úroveň je zajištěna nejen hlavními protagonisty, tedy jedním z nejlepších českých dirigentů a autorů filmové hudby Varhanem Orchestrovičem Bauerem a jeho Okamžitým Filmovým Orchestrem , v rovnocenném propojení s jedním z nejuznávanějších a nejvšestrannějších bubeníků polistopadové éry Josefem Cigánkem , který virtuózním a kreativním způsobem vytváří originální zvukomalebné obrazy naspeciální sadu bicích nástrojů, která byla pro tento hudební projekt postavena a jedná se o jednu z nejimpozantnějších bicích sad v Evropě.

Jako hosty si pánové pozvali dvě krásné a především vynikající dámy, která každá ve svém oboru patří mezi špičku, a to přední českou violistku Jitku Hosprovou a sopranistku Lucii Silkenovou .

V programu zazní: Kmotr, James Bond, Růžový panter, Fantomas, Goyovy přízraky, Tenkrát na Západě, Policajt nebo rošťák, Piráti z Karibiku, Ať žijí duchové, Popelka, Nemocnice na kraji města, Sanitka, Arabela, Návštěvníci, Vltava, Novosvětská a nejslavnější české znělky a Večerníčky...aj.

Vstupenky ZTPP vozíčkář + doprovod prostřednictvím obchodního oddělení.

Hlavní protagonisté: Varhan Orchestrovič Bauer

je extravagantní umělec tělem i duší. Od konce 90. let komponuje hudbu k české i zahraniční filmové a televizní tvorbě, skládá i komerční hudbu pro reklamu či znělky k výjimečným událostem. V průběhu své kariéry dirigoval mnohé české i zahraniční symfonické orchestry: London Symphony Orchestra, Basel Sinfonietta, Symfonický orchestr českého rozhlasu, Filharmonie hl. města Prahy FOK, Filharmonie Hradec Králové, Moravská Filharmonie Olomouc, Filharmonie Bohuslava Martinů, Západočeský symfonický orchestra Koletova hornická hudba. Také je vůdčí osobností svého Okamžitého filmového orchestru. Jako dirigent se podílel na koncertním turné Evy Urbanové, koncertoval s německou zpěvačkou Ute Lemper, spolupracoval také s Lucií Bílou, Helenou Vondráčkovou, Leonou Machálkovou, Petrem Dvorským a dalšími významnými interprety. Také spolupracuje se svojí sestrou, vynikající jazzovou i nadžánrovouzpěvačkou Alicí Bauer. Alice nazpívala kvasibarokní árii do jeho hudby k filmu Miloše Formana Goyovy přízraky. Lidskou duchovní katarzi,meditační a relaxační hudbu zkomponoval pro CD „Léčivá poselství hudby“ na které spolupracoval s hudebníkem a zpěvákem Vojtou Dykem.

Josef Cigánek

Jeho jméno najdete v doprovodných skupinách předních českých zpěváků a zpěvaček, také v historii slavných česko -slovenských skupin, a také na mnoha CD a DVD. S polupracuje i s velkými světovými jmény a v neposlední řadě je i firemním hráčem předních světových bubenických značek. Jeho hudební rozsah nemá absolutně žádné hranice. Hraje vše od Jazzu po Metal a je vyhledávaným studiovým hráčem. Nezapomíná ani na mladé talenty a proto se stal profesorem Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži. Má také sv oji instrumentální skupinu Josef Cigánek Band, se kterou nyní připravuje program pro zahraniční klubovou scénu. Se svým workshopovým programem též vystupuje na různých veletrzích, festivalech a přehlídkách.

Jitka Hosprová

Famózní česká violistka, která vystupuje na předních světových scénách.

Lucie Silkenová

Přední česká sopranistka s jedinečným hlasem.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz