Bach for All: Ensemble Berlin-Prague


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Vilém Veverka a Barbara Maria Willi se po lonském úspěchu vrací na festival Bach for All. V rámci jeho druhém ročníku vystoupí se svým špičkovým mezinárodním uskupením Ensemble Berlin-Prag.


Německo-český soubor Ensemble Berlin-Prag, jehož osu tvoří členové Berlínské Filharmonie se soustřeďuje na poučenou interpretaci dobové hudby i její propagaci. Během sedmi let svého působení postupně získal silné postavení v oblasti koncertní produkce nejen v České republice a v Německu. Jednotícími prvky interpretace souboru jsou estetická čistota a doslovná interpretační linie provozované hudby. Dalším kritériem a záměrem je pak zvyšování interpretačního standardu napříč hudebním prostředím, nejen staré hudby. V rámci koncertu ve Španělské synagoze vystoupí s Vilémem Veverkou a Barbarou M. Willi také Dominik Wollenweber, Martin Heinze a Václav Vonášek.

Ensembl Berlin-Prag se orientuje především na dílo Jana Dismase Zelenky. Avšak i vrcholné barokní kompozice Johanna Sebastiana Bacha zaujímají v repertoáru mezinárodní komorní formace nezastupitelné místo. Interpreti tak u příležitosti festivalového koncertu provedou výběr Bachových „Orgelsonaten“ v úpravě pro pro hoboj, anglický roh, fagot a continuo. Vybrané sonáty jsou v rámci Bachova hudebního odkazu ostatně považovány za mistrovská díla.

Program:

Johann Sebastian Bach: Sonáta III d-moll, BWV 527

Jan Dismas Zelenka: Sonáta IV g-moll, ZWV 181,4

Johann Sebastian Bach: Sonáta I e-moll, BWV 525

Johann Sebastian Bach: Sonáta VI G-dur, BWV 530


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz